Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τέλος στην αιματηρή ομηρία στο μουσείο Μπάρντο, εισέβαλε η αστυνομία -19 νεκροί [εικόνες & βίντεο]



Με εισβολή της αστυνομίας τερματίστηκε η αιματηρή ομηρία στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, με τον απολογισμό να είναι τουλάχιστον 19 νεκροί, ανάμεσά τους και οι δύο δράστες.

Οι ένοπλοι είχαν εισβάλει μερικές ώρες νωρίτερα στο μουσείο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Τυνησίας, την ώρα που εκεί βρίσκονταν τουλάχιστον 200 τουρίστες. Καταλαμβάνοντας το μουσείο, οι δράστες σκότωσαν αρχικά επτά τουρίστες και μία Τυνήσια, που εργαζόταν εκεί.

Μετά από μερικές ώρες ομηρίας, με την αστυνομία και το στρατό να έχει συγκεντρωθεί έξω από το μουσείο, τελικά οι αρχές εισέβαλλαν στο κτίριο. Από την ανταλλαγή πυρών κατά την είσοδο σκοτώθηκαν οι δύο δράστες και τουλάχιστον ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 19, ενώ οι αρχές θεωρούν ότι οι δύο δράστες είχαν και συνεργούς, για αυτό και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι αλλοδαποί και ένας άνδρας που κρατάει ένα παιδί, να τρέχουν για να βρουν καταφύγιο ενώ την ίδια ώρα οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούσαν στον αέρα για να καλύψουν τη διαφυγή τους. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Wataniya 1 διαβεβαίωσε ότι όλοι οι επισκέπτες του μουσείου έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το χώρο.












Πηγή : iefimerida.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου