Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

H Τουρκία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμμορφώσει τον Πάνο Καμμένο



Σκληρή ανακοίνωση από την Άγκυρα : Απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά που προκαλεί ένταση στο Αιγαίο

Επίσημη ανακοίνωση κατά του Πάνου Καμμένου με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση, εξέδωσε σήμερα τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η σκληρή ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που θα περιορίσουν τις προκλήσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Θεωρούμε πως οι πρόσφατες δραστηριότητες και δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας είναι απαράδεκτες. Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα παρατηρείται η προκλητική του στάση έναντι της Τουρκίας και αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει λογική και να θέσει το ταχύτερο δυνατόν υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές.

Είναι ξεκάθαρο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον σκοπό πέραν της αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο.

Είναι επίσης ολοφάνερο πως η κατάσταση αυτή θα επιφέρει ζημία στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο.

Ανακοινώνουμε για μία ακόμα φορά ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει,τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο λαμβάνοντας μέτρα σύμφωνα με το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά την ανάγκη για χρήστη του  διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε:





Πηγή : lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου