Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχει ενιαία γραμμή και αρμονία στο κυβερνητικό έργο προχωράμε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος 

Στην αρχή μας άρεσε αυτός ο τσαμπουκάς και η αναίδεια των κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δανειστές μας και όπως ήταν φυσικό μετά τον τσαμπουκά περιμέναμε και τα ανάλογα οφέλη από τον φόβο που θα δημιουργούσε αυτή η τακτική του δεν μασάω.

Δεν είμαι αρνητικός σε αυτή την επίθεση γιατί τους χρειαζόταν των εταίρων  μετά από τα χάλια και το ξεβράκωμα της κυβέρνησης Σαμαρά που τους είχε δώσει το δικαίωμα να νομίζουν ότι μπορούν να ξεσκίσουν όλες τις ελληνικές οικογένειες χωρίς καμία αντίδραση.

Όταν όμως έχεις πολλές συνιστώσες και ένα δεξιό κόμμα συγκυβέρνησης που του αρέσει το θέατρο δεν έχεις μία κυβέρνηση έχεις πολλές όταν έχεις πολλούς υπουργούς που ο καθένας κάνει το δικό του και δεν υπάρχει ενιαία γραμμή και αρμονία στο κυβερνητικό έργο, δηλώσεις αντί δηλώσεων και διαψεύσεις που μπερδεύουν τον ελληνικό λαό.

Ο καθένας καταλαβαίνει μετά από 50 ημέρες ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, γαυγίζει, τσαμπουκαλεύεται και έχει τον Βαρουφάκη να φωτογραφίζεται, αλλά αποτέλεσμα για τους έλληνες και την χώρα κανένα, μέχρι στιγμής.

Η συγκυβέρνηση παρουσιάζει καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο που δείχνει ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για την ανάληψη της εξουσίας απλά ήθελε την εξουσία και βλέποντας και κάνοντας.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και όσο νομίζει η κυβέρνηση ότι μπορεί να συνεχίζει έτσι απλά δείχνοντας μας ότι μαλώνει τους εταίρους είναι γελασμένη γιατί ο λαός αρχίζει να συζητά έντονα το που πάμε και εάν οδηγούμαστε τελικά στον γκρεμό.

Οι έλληνες θα δουν θετικά ένα βήμα της κυβέρνησης να ανοίξει δημόσιο διάλογο και με άλλα κόμματα για να δει πως μπορούν να υλοποιηθούν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, τους χρειάζεται όλους και δεν έχουν χρόνο για αριστεροί και δεξιοί.

Πρέπει να αποφασίσει ο Τσίπρας για το που θα μας οδηγήσει, θα παραταθεί το πρόγραμμα; Θα συνεχίσει την ρήξη και την ανυπακοή στους εταίρους χωρίς αποτέλεσμα όπως δείχνουν τα πράγματα;

Πρέπει να ζυγίσει τα πράγματα σωστά γιατί η ρήξη και η ανυπακοή είναι ρίσκο στις διαπραγματεύσεις με  τους δανειστές μας αλλά δεν μπορεί επ ουδενί να γίνει ρίσκο για την χώρα και τον ελληνικό λαό γιατί μόνοι μας δεν προχωράμε και ας μας αρέσει αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχουμε το περιθώριο να μην τα καταφέρουμε και η Ευρώπη το γνωρίζει καλά ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο και έτσι μας περιμένει μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να επέλθει στάση εσωτερικών πληρωμών χωρίς λεφτά για μισθούς και συντάξεις ώστε να αναζητηθεί λύση με κατεβασμένα τα παντελόνια  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε 20 μέρες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που συζητάτε για δημιουργική ασάφεια  σε ποιο ξενοδοχείο θα καταλύσει η αντιπροσωπεία των θεσμών μέχρι που θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας και γελάει όλη η Ευρώπη.

Η οικονομία καταρρέει και ακούγονται περισσότερες φωνές καθημερινά που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, το μόνο που ανακοινώνεται είναι περισσότερο δημόσιο και περισσότερες προσλήψεις χωρίς να μας εξηγεί κάποιος με τι λεφτά όλα αυτά, η μάλλον μας είπαν για την ΕΡΤ ότι θα αυξηθεί το τέλος στην ΔΕΗ και θα πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο μέχρι να το πάρουν πίσω προσφάτως και μετά τις αντιδράσεις.

Δεν είναι νομίζω κανένας πολίτης αντίθετος να γυρίσει ο κόσμος πίσω στις δουλειές του και ειδικά στην ΕΡΤ που έκλεισε με ένα άθλιο τρόπο αλλά σιγά, σιγά τακτοποίησε πρώτα τα θέματα επιβίωσης του κράτους φρόντισε να επιβιώσει ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος συντηρεί το κράτος και το δημόσιο και οδηγείτε σήμερα σε τουλάχιστον 250.000 νέες απολύσεις λόγο της οικονομικής κρίσης και υπάρχει χρόνος να ευγνωμονούν τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι.

Αυτές οι κινήσεις για περισσότερο δημόσιο άμεσα και γρήγορα δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική οικονομία και αυτό θα μας βουλιάξει όλους.
Πόσο νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το ο λαός θα χειροκροτεί και θα νιώθει υπερήφανος με το  «Πες τα Βρουφάκη»; «Πες τα Τσίπρα»; Το πες, πες το βαριέται και ο θεός κάποια στιγμή αποτέλεσμα θέλουμε.

Κάποιοι υπουργοί έχουν αναλάβει για να κάνουν την δικιά τους πολιτική και όχι για να βοηθήσουν την Ελλάδα ένα καλό παράδειγμα για το πώς λειτουργούν οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το παράδειγμα των λαθρομεταναστών, υπήρξαν άρπα κόλα αποφάσεις και έγιναν τα πάντα τόσο γρήγορα που απελευθέρωσαν χωρίς σχέδιο και μελέτη λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και ότι βρέξει ας κατεβάσει στο κεφάλι του έλληνα και αυτό δείχνει το πόσο πρόχειρα και επικίνδυνα λειτουργεί όλη η κυβέρνηση χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο από το Μαξίμου.

Ο Ελληνικός λαός θα ήθελε τα υπουργεία να στελεχώνονται από σοβαρούς ανθρώπους, να συνεργάζονται με όλους ακόμα και με τους τομεάρχες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και φυσικά να μην κάνουν προσωπικές πολιτικές που επηρεάζουν της ασφάλεια και το μέλλον των ελλήνων πολιτών.

Καλό είναι ο κύριος Τσίπρας να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του και να βάλει φρένο σε δήθεν μοντέλα και σε προσωπικές πολιτικές των υπουργών του που κάνουν κακό στην χώρα.
Το σκυλί που γαυγίζει λένε ότι δεν δαγκώνει αλλά υπάρχει φόβος να δαγκωθεί και να ματώσει κύριε Τσίπρα και τότε αλλοίμονο μας πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου