Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Εκβίαζαν μέσω Διαδικτύου 43χρονη και τον 20χρονο γιο της



Ενας 39χρονος και μια 38χρονη συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, για εκβίαση κατά συναυτουργία. Οι δράστες είχαν δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης λογαριασμό με τα στοιχεία του 20χρονου γιου 43χρονης.

 Εκεί είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και απαιτούσαν από αυτήν να τους καταβάλει 500 ευρώ προκειμένου να μην αναρτήσουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό και να διαγράψουν τον λογαριασμό.  

Το Σάββατο η 43χρονη συναντήθηκε σε προσυμφωνημένο ραντεβού με την 38χρονη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και της παρέδωσε 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.   Αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων, η 38χρονη επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της, προκειμένου αυτός να διαγράψει τον λογαριασμό του 20χρονου.  

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν τα προσημειωμένα 500 ευρώ.  

Στη συνέχεια, συνελήφθη στο σπίτι του στην Πάτρα και ο 39χρονος.   Σε έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.   Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.  


Πηγή: news.in.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου