Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

"Βόμβες" Μητρόπουλου: Αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις - Σφοδρή επίθεση στα "τεχνικά κλιμάκια"



Και ξανά στο τραπέζι το σοβαρό ζήτημα της καταβολής των συντάξεων.

"Οι συντάξεις όπως καταβάλλονται σήμερα είναι εγγυημένες", δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή mega Σαββατοκύριακο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

"Όπως τρέχει η αγορά και οι εισροές, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα κλιμάκια (σ.σ. εννοεί το brussels group) φαίνεται πως επιμένουν για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις", τόνισε ακόμη ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος μίλησε για "διπλοεποπτεία", δηλαδή και από τα... "μεγάλα κεφάλια" (βλ. Κριστίν Λαγκάρντ), αλλά και τα τεχνικά κλιμάκια.

Στην συνέχεια, πάντως, ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για το ενδεχόμενο προβλημάτων στην καταβολή συντάξεων: "Ενδεχομένως η κυβέρνηση στο μέλλον να πρέπει να κάνει μία εσωτερική αναδιάρθρωση από τα πάνω προς τα κάτω στις συντάξεις", ωστόσο άμεσα φρόντισε να τοποθετήσει αυτό το ενδεχόμενο... όχι στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα είπε: "Αυτό θα γίνει αν στα προσεχή δύο τρία χρόνια δεν υπάρξει μία ισχυρή ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων. Το πρόβλημα είναι μείζον και γι' αυτό εμείς, η Αριστερά, οφείλουμε να το παρακολουθούμε".

Φουλ επίθεση σε τεχνικά κλιμάκια - Σόιμπλε

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φρόντισε να αναφερθεί και στην παρουσία των τεχνικών κλιμακίων, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση.

"Δεν είμαι χαρούμενος που ξαναβλέπω το ίδιο ύφος και την ίδια αλαζονεία από τα τεχνικά κλιμάκια", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στην συνέχεια μάλιστα αναφέρθηκε και στην σκληρή στάση που κρατά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Ο κάθε Έλληνας έχει δει ότι η κυβέρνηση το πολέμησε. Οι απαξιωτικές εκφράσεις του Σόιμπλε δείχνουν ότι ο Τσίπρας τον πολέμησε. Όμως επειδή ο Σόιμπλε δεν προσβλέπει μόνο πως θα καταστείλει την καλή διάθεση του ελληνικού λαού, αλλά βλέπει και το Νότο. Άρα θα το σκληρύνει κι άλλο ο Σόιμπλε".

"Καρφιά" για λιγότερα λόγια...

Τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν... "φωτογραφήσει" τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τις συνεντεύξεις που δίνει, με τον βουλευτή του κόμματος, Αλέξη Μητρόπουλο, να παίρνει την... σκυτάλη.

Χθες, Σάββατο, ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ένα... "φαρμακερό" tweet -που όμως δεν ονομάτιζε κάποιον- έκανε λόγο για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και λιγότερα λόγια, με το μυαλό όλων φυσικά να πηγαίνει στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης έγραψε: "Θερμή παράκληση: Λιγότερες συνεντεύξεις κ φωτογραφήσεις κ περισσότερη δουλειά. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, λύσεις κ μετρήσιμο αποτέλεσμα".

Σήμερα, ήταν η σειρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, να στείλει το... δικό του μήνυμα.

Μιλώντας στην συγκεκριμένη εκπομπή, αρκέστηκε απλά στο να δηλώσει -επίσης έμμεσα, αφού δεν αναφέρθηκε σε ονόματα- πως οι υπουργοί θα πρέπει να μιλούν λιγότερο...

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του πάντως, αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τα σενάρια αποπομπής του από το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο θετικά αποτελέσματα έφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ...


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου