Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Υποσχέσεις για καλύτερες μέρες στην Υγεία από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την προσεχή εβδομάδα





της Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της Υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής που επανέλαβε την δέσμευση για πληρωμή εφημεριών στα τέλη Απριλίου και προσλήψεις μέχρι τον Ιούνιο.

Προσλήψεις και άλλα διαρθρωτικά μέτρα στον πολύπαθο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δίνονατς την είδηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουμε νέα μέτρα εκ στόματος Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότυι «το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάρρευση». Απέδωσε μάλιστα τις ευθύνες γαι την κατάσταση αυτή στις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν "αφήσει στη τύχη του" το σύστημα.

Σε ό,τι αφορά δε τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. κουρουμπλής ανέφερε ότι δεν δόθηκε το 0,6% του ΑΕΠ που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά το 0,3%... Και ασκώντας κριτική στον προϋπολογισμό του 2014 τόνισε ότι δεν έγιναν ποτέ οι 1095 προσλήψεις εργαζομένων και μάλιστα χωρίς να κάνουν τον ...κόπο να εξηγήσουν για ποιο λόγο.

Τέλος ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, και θύμισε για πολλοστή φορά ότι ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την απόφαση για να εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάτι που ωστόσο δεν θα συμβεί πριν από τα τέλη Απριλίου.


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου