Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Παραδέχτηκε ο Υπουργός δικαιοσύνης με μια δήλωση κάλυψη τις επισκέψεις της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε τρομοκράτες




Παρά τις αντιδράσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε το προφανές κάλυψε με μια δήλωση να 'χαμε να λέγαμε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχτηκε τις επισκέψεις της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές όπου είχε επαφή με  τρομοκράτες στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων.

Νωρίτερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη είχε απευθύνει ερώτηση στον Νίκο Παρασκευόπουλο ρωτώντας αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες.

Στην ερώτηση απάντησε ο υπουργός, ως εξής: «Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τα θεσμικά της όργανα. Οι βουλευτές έχουν ξεχωριστό θεσμικό ρόλο, που καθορίζεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έχουμε φυλακές ανοικτές στο κοινοβουλευτικό έργο και τους κοινωνικούς θεσμούς. Οι βουλευτές, για την άσκηση των καθηκόντων του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και συνομιλούν με τους υπαλλήλους και τους πολίτες. Οι φυλακές δεν εξαιρούνται.

Άλλωστε ρητά προβλέπεται στο άρθρο 52 του Σωφρονιστικού Κώδικα η δυνατότητα επισκέψεων στις φυλακές από εκπροσώπους του κοινοβουλίου και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πεδίο των φυλακών καθορίζεται από τις ήδη εξαγγελμένες αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφάνειας στην ποινική καταστολή».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου