Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αυστηροί περιοριστικοί όροι στον Χρήστο Παππά


Βαρύτατους περιοριστικούς όρους επέβαλε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών ενόψει της αποφυλάκισής του, λόγω

λήξης του 18μηνου. Ο Χρήστος Παππάς, όπως και άλλοι έγκλειστοι βουλευτές της Χ.Α., αποφυλακίζεται στις 29 Μαρτίου, καθώς το ανώτατο όριο της προσωρινής του κράτησης λήγει, ενώ η πολύκροτη δίκη για την εγκληματική δράση του σκληρού πυρήνα του κόμματος αρχίζει στις 20 Απριλίου. Το Συμβούλιο Εφετών έθεσε ως περιοριστικούς όρους στον Χρ. Παππά απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση να κινείται εκτός των ορίων του νομού Αττικής, να διανυκτερεύει εκτός της κατοικίας που έχει δηλώσει, καθώς και υποχρέωση να παραδώσει το διαβατήριό του.

Απόφαση για επιβολή περιοριστικών όρων αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και για τον επικεφαλής του κόμματος της Χ.Α.,  Ν. Μιχαλολιάκο, που επίσης αποφυλακίζεται στο τέλος του μήνα, λόγω λήξεως του 18μήνου, αλλά και για τον Ιωάννη Λαγό για τους ίδιους λόγους. Για τον Ν. Μιχαλολιάκο, ήδη, έχει προταθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού ως περιοριστικό μέτρο για την περίοδο μετά την αποφυλάκισή του, μέτρο που του έχει επιβληθεί ως όρος και για τις πρόσθετες κατηγορίες που αντιμετωπίζει –πλην της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση– για κακουργηματικής μορφής οπλοκατοχή.

Πάντως, μετά την αποφυλάκιση των Παππά, Μιχαλολιάκου και Λαγού, στις φυλακές για λίγο καιρό ακόμα μένουν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Νικ. Μίχος, που θα αποφυλακιστούν όσο η δίκη θα συνεχίζεται. Εγκλειστος, επίσης, παραμένει και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.



Ιωάννα Μάνδρου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου