Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι και τη διαφορά


Η αστοχία, τα ριμπάουντ και ο Γκάουντλακ "λύγισαν" τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη με 62-70 και τη Φενέρμπαχτσε να παίρνει την πρωτιά και τη διαφορά στην ισοβαθμία του top 16 μετά από 10 αγωνιστικές.

Με τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο παρκέ ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού. Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν καλά στο παιχνίδι, αλλά από νωρίς έγινε αντιληπτό ότι ο Άντριου Γκάουντλακ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο. Αν και επέβαλαν τον ρυθμό τους, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Αμερικανό γκαρντ και αυτό αποδείχθηκε κρίσιμο στοιχείο στο προβάδισμα που πήραν οι Τούρκοι στην 2η περίοδο.

Το 8-0 έφερε το 25-19 για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ και να επαναφέρει τον Βασίλη Σπανούλη στο παιχνίδι. Το βασικό πρόβλημα των γηπεδούχων, πάντως, δεν οφειλόταν στην περιφέρεια, αλλά στα ριμπάουντ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μαζέψει 7 επιθετικά και 10 παραπάνω συνολικά (9-19) στα μέσα του 2ου δεκαλέπτου (35-39).

Ένα κρεσέντο του Σπανούλη (ο οποίος δέχθηκε γονατιά και αγωνιζόταν με αιμάτωμα) με ασίστ και τρίποντο έδωσε έναυσμα αντεπίθεσης στην 3η περίοδο, ωστόσο ο Γκάουντλακ απαντούσε σε κάθε περίπτωση. Ένα μπλακ άουτ και των δύο ομάδων κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Η ευστοχία επανήλθε για τη Φενέρμπαχτσε μόνο, η οποία νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό στα τρίποντα.

Τρεις απανωτές χαμένες επιθέσεις του Ολυμπιακού μετέτρεψαν το 51-55 σε 51-60. Κάθε "ψαλίδισμα" του σκορ προκαλούσε... τρίποντο από τους Τούρκους, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να μην πλησιάζει. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η διαφορά πήγε στο +12 (58-70) και ο Ολυμπιακός έχασε και τη διαφορά της νίκης του στην Πόλη, η οποία θα παίξει ρόλο σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-39, 50-55, 62-70

Ολυμπιακός: Χάντερ 6, Ντάνστον 12, Σπανούκης 5, Σλούκας 9, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 4, Λαφαγιέτ 14, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι

Φενέρμπαχτσε: Γκάουντλακ 24, Ζήσης 1, Χίκμαν 7, Μπιέλιτσα 16, Ερντέν 4, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Βέσελι 7, Πρέλντζιτς 5


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου