Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Στο εδώλιο 16 άτομα για απάτη σε βάρος της «Εθνικής Ασφαλιστικής»



Να παραπεμφθούν στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων 16 κατηγορούμενοι, για την «κομπίνα» με τα σκηνοθετημένα ατυχήματα που ζημίωσε την Εθνική Ασφαλιστική περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι 16 εμπλεκόμενοι στη δικογραφία φέρονται ότι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με στόχο την είσπραξη αποζημιώσεων, χρησιμοποιώντας πλαστές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που αφορούσαν την αποκατάσταση εικονικών ζημιών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 321 περιπτώσεις εικονικών ζημιών που καταγράφηκαν από το Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και εμπλέκονται ο τότε προϊστάμενος του τμήματος ζημιών της Εθνικής ΑΕΕΓΑ σε κεντρικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος του τμήματος ανάληψης- υπεύθυνος για θέματα λογιστηρίου με αρμοδιότητα στον έλεγχο των δικαιολογητικών για τη λήψη αποζημιώσεων, ένας διακανονιστής, προϊστάμενος τμήματος ζημιών, δύο πραγματογνώμονες, ερευνητής ατυχημάτων, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και συμβεβλημένοι πράκτορες ασφαλειών.

Το κύκλωμα φέρεται ότι προέβη στην κατάρτιση εκατοντάδων φακέλων με πλαστά τιμολόγια και ψευδείς γνωματεύσεις, που αφορούσαν δήθεν ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, στοχεύοντας στην είσπραξη ποσών που εγκρίνονταν για τις εικονικές αποζημιώσεις.

«Η ζημιά σε βάρος της «Εθνικής ΑΕΕΓΑ» και κατ' επέκταση της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ» ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ απ' το οποίο 336.000 καταβλήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική για λογαριασμό τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών. Τα εικονικά παραστατικά υπολογίζονται στο ποσό των 682.000 ευρώ απ' το οποίο 78.000 ευρώ αφορούν την Εθνική ΑΕΕΓΑ", αναφερεται στην πρόταση της η εισαγγελέας εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου και υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου