Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Διακοπή και ο Ολυμπιακός στους «4»


Περίπου δύο χρόνια μετά τον υποβιβασμό της, η ΑΕΚ είχε χθες την ευκαιρία να πατήσει γερά με τα δυο της πόδια στον πάτο της ιστορίας της και να εκτιναχτεί, ξανά, στον αφρό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για 89 λεπτά η Ενωση ζούσε το δικό της όνειρο, το οποίο μέσα σε μια στιγμή, μετατράπηκε σε απόλυτο εφιάλτη. Ηταν, όταν ο Χάρα μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε με ανορθόδοξο τρόπο την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη (0-1), γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα τόσο από τον Βίτορ Περέιρα όσο και από τους παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Το πάρτι περίπου 70.000 φιλάθλων της ΑΕΚ διεκόπη με τον πλέον απρόσμενο τρόπο, ενώ στη συνέχεια αρκετοί από το πέταλο των οργανωμένων προσπάθησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, πετώντας διάφορα αντικείμενα. Αμεσα, οι παίκτες του Ολυμπιακού κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια με τον διαιτητή Καλογερόπουλο να ακολουθεί τα νέα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας και να διακόπτει το παιχνίδι. Η προσωρινή διακοπή μετετράπη σε οριστική, αφού παρά τις πιέσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, η απόφαση δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα πλέον η Ενωση να κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, με δύο ή τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό στο 11΄, όταν ο Αφελάι αντικατέστησε τον Ντουρμάζ. Και οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές με αποτέλεσμα τις πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 33΄ με τον Μάνταλο να επιχειρεί σέντρα από δεξιά αλλά ο Αραβίδης δεν μπόρεσε υπό την πίεση του Μποτία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Εξι λεπτά αργότερα, ο Μανιάτης (τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε στο 52’) προσπάθησε να «απαντήσει» αλλά το σουτ του, από καλή θέση, κατέληξε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ενωση... αγριεμένη. Στο 55΄ ο Μάνταλος έχασε μοναδικό τετ α τετ στο οποίο νικητής ανακηρύχθηκε ο Ρομπέρτο, ενώ στο 58΄ ο ίδιος παίκτης είδε το σουτ του να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Μέχρι το 70΄ η ΑΕΚ ήλεγχε το ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά το άγχος και η απειρία έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι. Ο Ολυμπιακός «κέρδιζε» μέτρα στο γήπεδο και στο 76΄ ο Ντοσεβί έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει προ κενής εστίας, αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 82΄ οι αμυντικοί των «κιτρινόμαυρων» απομάκρυναν πάνω στη γραμμή τον κίνδυνο, ενώ στο 85΄ ο Ντομίνγκες σούταρε μόλις άουτ.

Οι προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το 0-0, που σε συνδυασμό με το 1-1 του αγώνα στο Καραϊσκάκη θα τους έδινε την πρόκριση, έμειναν ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή τους, εξαιτίας του γκολ του Χάρα στο 89΄.

«Η τηλεόραση θα δείξει γιατί έγινε η διακοπή. Το ποδόσφαιρο έχει βαλτώσει. Η Πολιτεία έχει τη διάθεση να το αλλάξει. Ετσι δεν προχωράμε μπροστά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη και της διαιτησίας.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο Σαλίνο χτυπήθηκε στους πανηγυρισμούς και ότι ο Σιόβας κινδύνευσε από σιδερολοστό.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87΄ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Μάνταλος (67΄ Ντακόλ), Αραβίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (65΄ Φορτούνης), Μανιάτης (52΄ Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄ Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα.

• Την παραμονή του χθεσινού αγώνα, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, κατήγγειλε πως έξω από την οικία του άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν με σκοπό να τον επηρεάσουν. Επίσημη θέση για το γεγονός πήρε η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της.

Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου