Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Όλα όσα είπε ο Σαμαράς στον ANT1 μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση



Τι είπε ο Πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 Ελλάδος και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, για το διακύβευμα της κάλπης, τη διαπραγμάτευση, αλλά και τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.

Για το ουσιαστικό διακύβευμα της κάλπης, την ρευστότητα, την προσφυγή των τραπεζών στον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης και όλα τα «καυτά» ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας μίλησε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 και τον Δημήτρη Κοτταρίδη, μία εβδομάδα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Για τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι "οι πολίτες οι οποίοι πιστεύουμε πραγματικά στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είμαστε συντριπτικά οι περισσότεροι, γι΄ αυτό και είμαι αισιόδοξος", προσθέτοντας "δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης  θ΄ αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με τις τριτοκοσμικές ιδεοληψίες, να εκλεγεί Κυβέρνηση και να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα".

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, "όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα για να πάρει τις 50 έδρες, γι΄  αυτό είναι μεγάλης σημασίας, βασικός κορμός σε μια Κυβέρνηση να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός της Νέας Δημοκρατίας".

Ερωτώμενος για την προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA, o Αντώνης Σαμαράς είπε "είχα προειδοποιήσει ν΄ αφήσουν την Κυβέρνηση να εξαντλήσει τη 4ετία. Το είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της ΤτΕ, όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων  στη Βουλή και αυτό μας οδηγεί στις εκλογές".

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός "η ελληνική πραγματικότητα σήμερα αντιδρά, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν κι αν αφήσουμε έτσι τα πράγματα  θα ξαναγίνουμε δύο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων".

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας "πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας στη ζωή του; Με τον εαυτό του;  Κάναμε τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που υπάρχουν:  125 δις, το 40% κούρεμα του χρέους ο κύριος Τσίπρας το έκανε;  Ο κύριος Τσίπρας έκανε τη μείωση των επιτοκίων από το 5% να πάει στο 2%;".

"Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Φλεβάρη και μετά ελάφρυνση του χρέους"
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε βέβαιος ότι μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους μας μέχρι το Φεβρουάριο, προκειμένου να τελειώσει οριστικά το μνημόνιο και αναφέρθηκε και στην προληπτική γραμμή στήριξης.

"Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη εγώ πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω τη συμφωνία με τους δανειστές. Και εδώ τελειώνει το μνημόνιο. Συμφωνία 7,2 δις για να πληρώσουμε άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε από το Μάρτιο και μετά. Χωρίς αυτά τα 7,2 δις θα πρέπει κανείς να βάλει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Κι εγώ αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψω ποτέ να γίνει. Στη συνέχεια πάμε στην επόμενη ημέρα. Το μνημόνιο τελείωσε, αλλά χρειάζεται μία συμφωνία για να έχουμε αυτή την προληπτική γραμμή στήριξης, ώστε στα πρώτα βήματα που θα κάνεις στις αγορές να μην έχεις αναταράξεις, να είσαι – εάν έχεις αναταράξεις – καλυμμένος από κινδύνους (κερδοσκοπικών επιθέσεων σε βάρος της Ελλάδας)", τόνισε και μίλησε για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

"Στο διάστημα αυτό, εγώ θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους μας, θα προχωρήσω στην ελάφρυνση του χρέους, αυτό που λέμε βοήθεια χρέους, με χαμηλότερα επιτόκια, με επιμήκυνση της περιόδου ελάφρυνσης, εξόφλησης των δανείων μας, δηλαδή τα χρεολύσια να τα πληρώνεις αργότερα, κι αυτό ουσιαστικά θα είναι μία σταδιακή μείωση του χρέους μας, που θα μας εξοικονομήσει γύρω στα 2 με 3 δις κάθε χρόνο και θα μας βοηθήσει έτσι στο μεγάλο σχέδιο-όραμα που έχουμε μπροστά μας που είναι να προχωρήσουμε σε φορολοελαφρύνσεις, αλλά και σε αποκατάσταση βεβαίως και των αδικιών που έχουν γίνει. Κι έτσι όλες οι φοροελαφρύνσεις που ετοιμάζω θα έχουν πλήρη κάλυψη και δεν θα μας βγάζουν έξω από τους στόχους, και ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε, να μην είμαστε το 'μαύρο πρόβατο' στην Ευρώπη", επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σχέδιο φοροελαφρύνσεων και μείωσης φόρων
Σε ότι αφορά την φορολογία, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι έχει έτοιμες μειώσεις. Μεταξύ αυτών, η σταδιακή μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων αρχής γενομένης από το 2015, σταδιακά από το 25% σήμερα στο 15%.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα μειωθεί κατά 7% για το 2015, όπως μειώθηκε ο φόρος ακινήτων και το 2013 και το 2014, ενώ "τα επόμενα δύο χρόνια, θα  κατεβάσουμε τον ΕΝΦΙΑ στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% του ΑΕΠ σήμερα".

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι ο φόρος αυτός του ΕΝΦΙΑ, θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την επόμενη τετραετία. "Είναι μία μεγάλη επανάσταση, μία μεταρρύθμιση-τομή, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης για την περιφέρεια και να μην είναι πια ο επαίτης του κράτους, να μην είναι πια η σπάταλη δημόσια διοίκηση", τόνισε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι θέλει να βάλει σκληρότερο φόρο για τη μεσαία τάξη στη θέση του ΕΝΦΙΑ.

"Όχι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ για να βάλει στη θέση του κάποιον άλλο φόρο, που δε μας λέει τι θα είναι, και που όλα δείχνουν ότι θα είναι τετραπλάσιος για τη μεσαία τάξη, γιατί εκεί οδηγεί. Δε λένε ποιους θα φορολογήσουν, δε λένε πόσο θα τους φορολογήσουν, λένε θα κατεβάσουμε τα 2,65 δισεκατομμύρια του ΕΝΦΙΑ σε 2. Δε λένε ποιος θα πληρώσει τη διαφορά", ανέφερε

Καμία μείωση σε συντάξεις-μισθούς, δεν θα πειραχθεί η α΄ κατοικία, επίδομα σε υπερήλικες ομογενείς
Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο είπε: "Εγγυώμαι για ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και μισθών, ότι θα δοθεί επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς Βορειοηπειρώτες και Ποντίους, ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα», ενώ όπως υπογράμμισε «δεν θα πειράξουμε, όπως δεν πειράξαμε ως τώρα, την πρώτη κατοικία".

Όπως εμφατικά είπε ο κ. Σαμαράς, "τώρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη, παίρνω επάνω μου την ευθύνη του κοινωνικού Κράτους".

"Η ΝΔ εγγυάται την παραμονή μας στο ευρώ και θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ".

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι "είμαστε τόσο κοντά να βγούμε από την κρίση οριστικά και είμαστε τόσο κοντά επίσης στο να επιστρέψουμε στα χειρότερα".

"Από τη μία πλευρά έχεις τη Νέα Δημοκρατία που είναι ο κεντρικός κορμός όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων στον τόπο μας και από την άλλη έχεις τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει συμμάχους μέσα στη χώρα, θέλει να συγκρουστεί και θα συγκρουστεί με εκείνους που βρίσκονται έξω από τη χώρα και είναι οι εταίροι μας, όχι για να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδας, αλλά για να μας ξαναπάει σε αναγκαστικό δανεισμό, να ματαιώσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως λέει, να κρατήσει τα προνόμια των φίλων του. Και επομένως η ψήφος του καθενός μας, μπορεί να κρίνει αν τα πράγματα από εδώ και πέρα θα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση ή προς τη λάθος κατεύθυνση", τόνισε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι πολίτες θα υπερασπιστούν το μέλλον της Ελλάδας.

"Εγώ πιστεύω πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει τη χώρα να προχωρήσει, δε θέλει να παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια. Δεν μπορεί μία μειοψηφία που δεν ελέγχει ούτε τους δικούς της, δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε μεταξύ τους, να στείλουν τη χώρα σε περιπέτειες πρωτόγνωρες και να τη στείλουνε πολλά χρόνια πίσω. Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, ο κάθε Έλληνας έχει ένα φοβερό όπλο στα χέρια του για να υπερασπιστεί το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών του. Έχει την ψήφο του. Αν όλοι τη χρησιμοποιήσουν όπως το λέει η συνείδησή τους, πιστεύω ότι η 26η Ιανουαρίου θα είναι μία νέα Ελλάδα και θα είναι μία νέα ημέρα γι’ αυτή τη νέα Ελλάδα που θέλουμε", πρόσθεσε και δήλωσε σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

"Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη ευρωπαϊκή παράταξη που μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και που εγγυάται την παραμονή μας στο ευρώ. Και το ξαναλέω θα τον κερδίσει", κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.


Πηγή : ant1iwo.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου