Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Λιβύη: 8 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο της Τρίπολης





Ένοπλοι εισέβαλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Corinthia Hotel στην Τρίπολη της Λιβύης και άνοιξαν πυρ στην ρεσεψιόν, έχοντας ανατινάξει προηγουμένως είχε ανατιναχθεί παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες των λιβυκών αρχών, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Ο Μαχμούντ Χάμζα, διευθυντής της ειδικής δύναμης αποτροπής της Λιβύης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Νάμπα πως πέντε ξένοι, ανάμεσα τους δύο γυναίκες, καθώς και ένας αξιωματικός της ασφάλειας και δύο από τους ενόπλους, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη. Δεν ανακοινώθηκαν οι εθνικότητες των ξένων, ενώ δεν αποσαφηνίστηκε αν οι τρεις φρουροί που σύμφωνα με τις αρχές σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, συμπεριλαμβάνονται στον παραπάνω απολογισμό.
«Καταδιωκόμενοι και περικυκλωμένοι στον 21ο όροφο του ξενοδοχείου από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος των επιχειρήσεων ασφαλείας στην Τρίπολη Ίσαμ αλ-Νάας. Πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ο συνολικός αριθμός των δραστών.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος το οποίο έχει υπό τον έλεγχό τους μεγάλες περιοχές σε Συρία και Ιράκ.


Πηγές: BBC, Le Parisien, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου