Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

45 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει ο λαός τις εκλογές χωρίς τα παρελκόμενα! Αυτά τα λεφτά δεν τα χρειαζόντουσαν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες;




Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Κάπου άκουσα έναν πολιτικό να λέει " ναι θα κοστίσουν οι εκλογές αλλά θα είναι κατά 10% μειωμένο το κόστος από το 2012"!

Τι είπες τώρα θα πληρώσουμε μόνο 45.000.000 ευρώ ο λαός ευχαριστεί για την έκπτωση! Δηλαδή τα 45 είναι νέτα σκέτα μόνο για τις εκλογές χωρίς τα παρελκόμενα και διαβάστε προσεκτικά παρακάτω!

Έχουμε και άλλα δεν είναι μόνο τα κατά προσέγγιση (γιατί μπορεί να βγουν πολύ παραπάνω) 45.000.000€, σε αυτό το ποσό να υπολογίσουμε και τις αμοιβές των ένστολων, οι οποίες αφορούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στην αντίστοιχη διαδικασία του 2012 το σχετικό κονδύλι ήταν περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, θέλετε τους υπαλλήλους που θα εργαστούν για την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών το 2012 χρεωθήκαμε μόνο 24 εκατ. ευρώ, μήπως και των δικαστικών αντιπροσώπων πληρώσαμε σύμφωνα με δημοσιεύματα  μόνο 38 εκατ.

Το 10% έκπτωση μιας και διανύουμε περίοδο εκπτώσεων το υπολογίζουν λέει επειδή θα είναι μειωμένα τα εκλογικά τμήματα και κατά συνέπεια οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ενώ δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί το υπουργείο κάλπες ,είχαν κοστίσει 3,2 εκατ. και τα παραβάν 1,5 εκατ! 

Κάποιος να μας πει μία κάλπη από  fiberglass και ένα παραβάν γιατί κοστίζει τόσα λεφτά και σε πόσα εκλογικά τμήματα θα τοποθετούνταν που θα ανέβαζε το κόστος σε 4.700.000€; Τι τρελά πράγματα είναι αυτά ;

Παράλληλα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην γίνει καμπάνια γνωστοποίησης των εκλογών, η οποία είχε κοστίσει 1,3 εκατομμύρια αλλά πληρώνουν τα κόμματα διαφημίσεις η μάλλον πληρώνουμε για τα κόμματα εμείς τις διαφημίσεις τους και ακόμα εξετάζεται η καμπάνια εάν θα εξαιρεθεί και σίγουρα όχι δεν θα εξαιρεθεί.

Ακόμη, έχει προβλεφθεί η πρόσληψη 50 ατόμων περιορισμένου χρόνου που θα βοηθήσουν την εκλογική διαδικασία, αμοιβή 18.000 ευρώ  και έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την προμήθεια χαρτιού για ψηφοδέλτια, 1.452.356,33 ευρώ, 13 εκατ. φακέλων 254.118 ευρώ, 35.000 σάκων 16.254,45 ευρώ και μίσθωση ιδιωτικών φορτηγών για τη μεταφορά υλικού 54.120 ευρώ.

Τις κλωτσιές έτσι και δεν τα καταφέρει η χώρα, αφού αντί για κάθε 4 χρόνια παίζουμε τις εκλογές κάθε 2 χρόνια εδώ και 6 χρόνια ποιος θα τις φάει; Έτσι η χώρα και βουλιάξει και δεν σταθεροποιηθεί όπως υπόσχονται και οι δύο Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ποιους θα διαπομπεύσει ; Σίγουρα όμως κάποιους θα αλείψει με πούπουλα και Πίσα ο λαός αυτή την φορά και ο πρώτος θα είναι όποιος έταξε και επεδίωξε να κυβερνήσει τάζοντας για μία ακόμα φορά ότι θα τα καταφέρει.

Αυτή την φορά κάποιος θα τις φάει τις κλωτσιές του γιατί ο Έλληνας είναι στα όρια του!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου