Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας προς δανειστές: Το πρόγραμμα της ΔΕΘ δεν είναι προς διαπραγμάτευση



«Η εθνική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης»

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι προς διαπραγμάτευση» διαμηνύει προς τους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής.

«Το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης» ξεκαθαρίζει ο κ. Τσίπρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν.»

Στη βάση αυτής της δέσμευσης επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις (...) Συγκροτώντας μια πλατιά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις.

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού.»

Kάνει επίσης λόγο για "πολιτική συμμαχία του Μνημονίου που αντιλαμβάνεται ότι καταρρέει και βυσσοδομεί". "Τελευταίο τους αποκούμπι, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας είναι η επιχείρηση εκβιασμών, τρομοκρατίας και φόβου.

Όμως η επανάληψη της ιστορίας συνήθως καταλήγει σε φάρσα, επισημαίνει, αναφέροντας ότι "το 2015 δεν θα είναι 2012".

“Οι δηλώσεις του καφενείου της Βουλής και των ακροδεξιών τηλεφωνακλάδων δεν πείθουν πια κανέναν” προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει οποίος δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας (...) η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει όσους έχουν ονοματεπώνυμα, θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και η ιστορία” είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς τους βουλευτές από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία της Δευτέρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, χωρίς μονομερείς ενέργειες, εάν εκλεγεί κυβέρνηση», τονίζει από την πλευρά του ο βουλευτής, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. ενώ υποστηρίζει ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν περισσότερο ρεαλιστικές από αυτές της σημερινής κυβέρνησης».

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα ενόψει των σχεδόν βέβαιων πρόωρων εκλογών αποστέλλει στο μεταξύ σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύοντας ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της, και πως «αν η Ελλάδα διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση».

Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου