Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος ανήλικων μαθητών αναστατώνουν γονείς και κοινωνία.




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ οι περισσότεροι μαθητές της χώρας έλαβαν μέσω email, κοινωνικών δικτύων και sms το μήνυμα να μην μπει κανένας στις τάξεις την Δευτέρα το πρωί και να παραμείνουν όλοι στο προαύλιο γιατί θα γίνει γενική συνέλευση για να ξεκινήσουν οι καταλήψεις.

Φυσικά δεν έλειψε η σελίδα στο facebook «Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», μέσω της οποίας καλούνται μαθητές σε καταλήψεις σχολείων και μετά την πολύ σωστή παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου γιατί κάποιος έπρεπε να προστατέψει τα παιδιά μας από την πολιτική κόντρα, κατέβηκε και δεν είχε πρόσβαση κανένας.

Όσοι έχουμε παιδιά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ανησυχήσαμε και ρωτούσαμε τα παιδιά μας ποιος οργάνωσε αυτούς που έστειλαν τα μηνύματα Κυριακή βράδυ και με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν να κλείσουν τα σχολεία και να μην γίνουν μαθήματα.
Η πλειοψηφία των μαθητών δεν ήξεραν τους λόγους που θέλουν κάποιοι υποκινούμενοι να κάνουν αποχή η κατάληψη και απλά αναφώνησαν ωωωωωω!!! Δεν θα κάνουμε μάθημα αύριο!!!

Παρά τις αντιδράσεις και τα κατά τόπους γεγονότα στα σχολεία της περιφέρειας που μονό καλό δεν κάνουν στα παιδιά και στην εκπαίδευση γενικότερα, εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μην έχοντας αντίληψη της ζημιά που κάνει και έδωσε πολιτική κάλυψη στις καταλήψεις.

Έδωσε νομιμοποιητική βάση στις μαθητικές καταλήψεις αγνοώντας γονείς και μαθητές που θέλουν και πρέπει να κάνουν μάθημα για τον λόγο αυτό πηγαίνουν στο σχολείο και όχι για να τους οργανώνουν υποκινητές για άλλους σκοπούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και όχι οποιοσδήποτε απλός βουλευτής ενθάρρυνε τέτοιες παράνομες πράξεις από ανήλικα παιδιά με δηλώσεις και σχολιασμούς όπως ότι οι κινητοποιήσεις στα σχολεία είναι υγιής αντίδραση σε επιλογές που θέτουν περισσότερους ταξικούς φραγμούς για την πλειονότητα των πολιτών, ενώ επισήμανε ότι τα εκπαιδευτικά προβλήματα δεν λύνονται με εισαγγελικές εντολές!! Γιατί κύριε Σκουρλέτη σας χαλάνε τα σχέδια του μπάχαλου που ήταν έτοιμο να δημιουργηθεί;

Την απαράδεκτη δήλωση Σκουρλέτη ακολούθησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και μέλος φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Κοτσυφάκης δηλώνοντας στο Βήμα FM ότι οι μαθητές μέσω των κινητοποιήσεων γίνονται καλύτεροι πολίτες προσθέτοντας πάντως ότι «η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα»! Και πώς μπορούν να επιλέξουν αφού τα μηνύματα σε κινητά και κοινωνικά δίκτυα έπεφταν βροχή και όλα ήταν υποκινούμενα και προσχεδιασμένα!!! 

Δεν υπάρχει γονιός και Έλληνας που να μην συμφωνεί  ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και η λειτουργία των Πανεπιστημίων χρειάζεται αλλαγές, αλλά οι μαθητές δεν πρέπει να υποκινούνται από τέτοιες απαράδεκτες και παράνομε ενέργειες γιατί πρόκειται για ανήλικα παιδιά.

Η παιδεία δεν θα αλλάξει με κλειστά σχολεία και αυτό προς όλους τους ανεγκέφαλους, η διαμόρφωση των μαθημάτων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρέπει να γίνει μέσα από διάλογο σοβαρών ανθρώπων χωρίς πολιτικές ταυτότητες και πέρα από κόμματα γιατί έτσι με δεξιά εναντίον αριστεράς μόνο καλό στα παιδιά μας δεν γίνεται. 

Κανένα κόμμα και καμία νεολαία καμιά παράταξης δεν πρέπει αν επεμβαίνει στις ανήλικες και αθώες ψυχές μαθητών και πρέπει καθηγητές και πολιτεία να γίνουν αυστηροί σε τέτοιες πρακτικές.

Ένα ερώτημα πλανάται στους γονείς των παιδιών και περιμένουν απαντήσεις από δικαιοσύνη και αστυνομία  : Ποιοι είναι αυτοί που ήταν κρυμμένοι πίσω από την σελίδα  στο facebook «Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», ποια ήταν η ηλικία τους γιατί εάν ήταν μεγάλοι σε ηλικία υπάρχει σοβαρό θέμα, όπως επίσης σοβαρό είναι να ήταν μπροστά ανήλικα παιδιά κάνοντας τους υποκινητές πίσω από τα οποία κρύβονται οι πραγματικοί υποκινητές.


Οι αυθόρμητες κινητοποιήσεις είναι δικαίωμα των μαθητών για να δώσουν εάν μήνυμα αλλά οι υποκινούμενες και προσχεδιασμένες με τα διάφορα μηνύματα σε υπολογιστές και κινητά Κυριακή βράδυ μόνο αυθόρμητους και καλούς σκοπούς δεν έχουν. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου