Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε αστυνομικούς θυμίζοντας άλλες εποχές

 



Ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και συγκεκριμένα, στην Ε.Ο Χανίων-Ρεθύμνου, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ηγουμενίδη.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων :

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων - Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού.

Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας. Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση. Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση.

Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του.

Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».



Ακόμα να συλληφθούν οι Κρητικοί κακοποιοί που προσπάθησαν να σκοτώσουν τους Γερμανούς

 


Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και ζήτησε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Την άμεση σύλληψη των δραστών της μανιακής επίθεσης σε βάρος τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής, ζητά η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, όσο οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούν ακόμα προκλητικά ελεύθεροι.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ, μία απλή υπόθεση, η ανταλλαγή στοιχείων μετά από την ελαφρά πρόσκρουση του 4Χ4 στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη, επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις, ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών.

Οι Γερμανοί κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση απο την αστυνομία στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κυρία Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίσει και τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

Ο Κρις Μαρκ Φίδερστον περιέγραψε στο protothema.gr  το περιστατικό που συνέβη στους δρόμους του Ρεθύμνου από την αρχή μέχρι το τέλος :

Στις 19 Αυγούστου 2022 πήγαμε από το ξενοδοχείο που μέναμε με την οικογένειά μου για να παραλάβουμε την αδελφή μου από το ξενοδοχείο που έμενε. Αφού παραλάβαμε την αδελφή μου, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Μετά από μια αριστερή στροφή, ένα μαύρο 4x4 βγήκε από κάτι που φαινόταν σαν γκαράζ και εξετράπη στην πλευρά του δρόμου μας - χτυπώντας το μπροστινό αριστερό φτερό του αυτοκινήτου.

Σταματήσαμε αμέσως και γυρίσαμε πίσω, καθώς το 4x4 συνέχισε να οδηγεί σα να μη συνέβη τίποτα. Η αρχική μας σκέψη ήταν να ακολουθήσουμε το αυτοκίνητο και να του ζητήσουμε ευγενικά να σταματήσει- να εκτιμήσουμε τη ζημιά και να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ασφάλειας μαζί με τα προσωπικά στοιχεία. Έτσι κάναμε σήμα με φώτα και κινήσεις των χεριών.

Ο οδηγός του μαύρου 4x4 μας έδωσε το σήμα να σταματήσουμε δίπλα του. Οδηγώντας προς το Πέραμα το 4x4 σταμάτησε ξαφνικά και σταματήσαμε δίπλα του.  Αμέσως, ο οδηγός άνοιξε την πόρτα του με δύναμη προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στο πλάι του αυτοκινήτου. Έπειτα βγήκε έξω και με χτύπησε στο πρόσωπο ενώ εγώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού.

Ο αδελφός μου στο πίσω κάθισμα αντέδρασε αμέσως και βγήκε από το αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο της μητέρας μου. Ο οδηγός προσπάθησε στη συνέχεια να κινηθεί προς τον αδελφό μου, αλλά η αδελφή μου ευτυχώς άνοιξε την πόρτα της παγιδεύοντάς τον ανάμεσα στις δύο πόρτες. Προσπάθησε να χτυπήσει τον αδελφό μου, αλλά προστατεύτηκε και τον γρονθοκόπησε κατευθείαν στη μύτη.

Τότε άρχισε να αιμορραγεί και να περπατάει προς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια βγήκα από το αυτοκίνητο για να ηρεμήσω την κατάσταση, αλλά ο συνοδηγός του 4x4 με απείλησε με τις μπουνιές με άρπαξε ολόκληρος. Χωρίς δισταγμό, τον γρονθοκόπησα για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Προσπάθησα να φύγω από εκεί αλλά με ακολούθησε ο συνοδηγός με περαιτέρω απειλές.

Καταλήξαμε στο μπροστινό μέρος των δύο αυτοκινήτων, καθώς προσπαθούσα να διαφύγω. Σε μια προσπάθεια να τον πετάξω μακριά μου, ο φίλος της μητέρας μου φωνάζει ''μαχαίρι, μαχαίρι, μαχαίρι''. Αμέσως αφήνω τον συνοδηγό να φύγει, προσπαθώντας να εντοπίσω πού είναι το μαχαίρι.

Ο οδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο μου φάνηκε σαν 20-25 εκατοστά. Περπατούσε προς το μέρος μου με υψωμένα τα χέρια έτοιμος να με μαχαιρώσει. Προσπαθήσαμε αμέσως να μπούμε στο αυτοκίνητο και να φύγουμε, ωστόσο, γεμάτοι αδρεναλίνη έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι όλοι ήταν στο αυτοκίνητο. Είπα στην αδελφή μου να μπει στο αυτοκίνητο με τον φίλο της μητέρας μου, καθώς αντιμετώπιζα έναν άνδρα με μαχαίρι.

Οι δύο τύποι εμπόδισαν το αυτοκίνητο να κινηθεί, αλλά, αφού ο συνοδηγός χτύπησε το παρμπρίζ καταφέραμε να ξεφύγουμε και οδηγήσαμε προς το Πέραμα.

Στους καθρέφτες είδαμε το μαύρο 4x4 να πλησιάζει. Έπεσαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας για να μας σπρώξουν εκτός δρόμου. Μια κανονική καταδίωξη για πάνω από 1 χιλιόμετρο. Γεμάτοι αδρεναλίνη και άγχος έπρεπε να αποφύγουμε την αντίθετη κυκλοφορία και να αποφύγουμε το μαύρο 4x4 που χτυπούσε στο πλάι και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οδηγώντας μέσα στο Πέραμα σε πυκνή κυκλοφορία και αλλάζοντας λωρίδες κυκλοφορίας φοβόμασταν για τη ζωή μας και η αδελφή μου φώναζε για βοήθεια και αστυνομία! Αφού οδηγήσαμε από τη αντίθετη πλευρά του δρόμου αναγκαστικά καθώς ο κεντρικός δρόμος ήταν γεμάτος κίνηση, πλησιάσαμε ένα αυτοκίνητο που ερχόταν προς το μέρος μας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε, προσπαθώντας να κόψουμε δρόμο αλλά το μαύρο 4x4 μας έκοψε το δρόμο και έκανε όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητό μας. 

Αμέσως, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε μέσα στο Πέραμα και γύρω από τα αυτοκίνητα. Ο οδηγός ξαναβγήκε με το ίδιο πιστεύω μαχαίρι και προσπάθησε να έρθει προς το μέρος μας αλλά οι ντόπιοι τον σταμάτησαν και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Μας κατεύθυναν έξω από το σημείο και οδηγήσαμε πολλά χιλιόμετρα με ένα πλήρως κατεστραμμένο, καλυμμένο με αίμα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο προς το ξενοδοχείο.

Αυτό που φαινόταν να είναι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκε σε μια εμπειρία τρόμου».



Για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Πετρούνιας


 

Ιστορία έγραψε στο Μόναχο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής για ακόμα μία φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους που είναι το 6ο του στη διοργάνωση και έτσι έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 5ος στον τελικό του Μονάχου βαθμολογήθηκε με 15.133 και ξεπέρασε τον Τούρκο Ασίρ που είχε 15.033.

Ισοφάρισε τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεκίνησε με το χρυσό στο Μονπελιέ το 2015 και ακολούθησαν τα χρυσά σε Βέρνη (2016), Κλουζ (2017), Γλασκόβη (2018), Βασιλεία (2021), Μόναχο (2022).


Η κατάταξη του τελικού

Λευτέρης Πετρούνιας 15.133β.

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15.033β.

Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14.866

Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.766β.

Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.733

Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.566β.

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.500β.

Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13.733β.



Η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να παρακάμψει τις κυρώσεις

 



Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Ουόλι Αντεγέμο είπε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Γιουνούς Ελιτάς ότι ρωσικές οντότητες και πρόσωπα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να παρακάμψουν τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Ελιτάς υπογράμμισε τις βαθιές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Άγκυρας τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία, όμως διαβεβαίωσε τον Αντεγέμο ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν οι κυρώσεις.

«Ο Ελιτάς επιβεβαίωσε ότι η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τις τρέχουσες διαδικασίες και τις κυρώσεις, αλλά δεν θα επιτρέψει την παραβίαση των κυρώσεων από οποιονδήποτε θεσμό ή πρόσωπο», πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Επίθεση από «καμικάζι» drone στο αρχηγείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού

 


Επίθεση με drone είχε στόχο το κτίριο του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακοίνωσε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ δήμαρχος της πόλης αυτής που βρίσκεται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

«Το drone καταρρίφθηκε ακριβώς πάνω από το γενικό επιτελείο του στόλου. Έπεσε στη στέγη και πήρε φωτιά», εξήγησε ο Ραζβοζάγεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Από το περιστατικό «δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές» ούτε τραυματίες, διευκρίνισε, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση στις ουκρανικές δυνάμεις.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με drone εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

.Η επίθεση εξαπολύθηκε την ώρα που αυξάνονται οι εκρήξεις και οι επιθέσεις εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στην Κριμαία..

Την Πέμπτη το βράδυ οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν drone κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη.




Χρυσό μετάλλιο και η Ελίνα Τζένγκο - Τρίτη η Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων


 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έγινε η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Ελίνα Τζένγκο, που κέρδισε στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου.

Η 20χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τρομερό αγώνα και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση με επίδοση 65,81 μ., που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

Μετά τα χρυσά της Ελίνας Τζένγκο και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα μεταλλίων με 4 χρυσά και ένα αργυρό!

Η διοργανώτρια Γερμανία μάς ξεπερνά με 5 χρυσά 7 αργυρά και 2 χάλκινα, μαζί με τη Βρετανία που έχει 5 χρυσά, 5 αργυρά και 8 χάλκινα.

Η πρώτη 8αδα στα μετάλλια μετά την 6η ημέρα (χρυσό-αργυρό-χάλκινο-σύνολο)

Γερμανία 5-7-2-14

Μ. Βρετανία 5-5-8-18

ΕΛΛΑΔΑ 4-1-0-5

Ολλανδία 4-0-2-6

Ισπανία 3-3-3

Νορβηγία 3-0-2-5

Πολωνία 2-5-4-11

Ιταλία 2-2-5-9




«Η Ελλάδα προχωρά»: Το μήνυμα του Σαρλ Μισέλ για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία

 



Σε ανάρτηση του στο Twitter για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αναφέρει:

«Μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα — έξοδος από το ενισχυμένο πλαίσιο επιτήρησης σήμερα. Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση του ελληνικού λαού και των αρχών σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα προχωρά».




Πρόεδρος Eurogroup : Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Μητσοτάκη - Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία


 

Με αναρτήσεις τους Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδος απο το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας».


Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει:

«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Κ.Μητσοτάκη και Χ. Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία».





Ο Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου

 


Σκληρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από τον Γιάννη Οικονόμου στον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα.

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία συγχαίρει σήμερα την Ελλάδα για την έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία. Ο κ. Τσίπρας, που έχει ταυτιστεί με τις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου, με το ψέμα, την εξαπάτηση, τον διχασμό, τους φόρους, τις περικοπές, το τσάκισμα της μεσαίας τάξης και την περιθωριοποίηση της χώρας, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα και να εμφανίζει μάλιστα ως επιτυχία το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και τα 100 δισ. που χρέωσε τους Έλληνες. Αμετανόητος, εξακολουθεί να βαδίζει τον δρόμο του ψέματος επιχειρώντας ξανά να κάνει το μαύρο, άσπρο. Γιατί είναι το μόνο που ξέρει να κάνει».



Κρητικοί καταδίωκαν με φορτηγάκι Γερμανούς για να τους σκοτώσουν! Κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι

 



Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με μια οικογένεια Γερμανών τουριστών να βιώνουν τον τρόμο από δύο τζάμπα μάγκες και επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια Κρητικούς οι οποίοι τους κυνηγούσαν με το φορτηγάκι με σκοπό να τους σκοτώσουν!

Ένας Γερμανός πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του ηλικίας περίπου 25 ετών επέβαιναν σε ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο και κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοποτάμου, λίγο έξω από το Πέραμα. Εκεί, προσπέρασαν νόμιμα ένα αγροτικό στο οποίο επέβαιναν δύο επικίνδυνοι Κρητικοί όχι μεγάλοι σε ηλικία.  Οι Κρητικοί έγιναν... έξαλλοι έπειτα από αυτό και θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδικηθούν τους ξενόφερτους! Αρχικά έπεσαν επίτηδες με το αγροτικό φορτηγάκι τους πάνω στο ενοικιαζόμενο Toyota Corolla για να τρομοκρατήσουν τους ξένους. Η επεισοδιακή καταδίωξη όπου το αγροτικό έσπρωχνε και χτυπούσε το αυτοκίνητο με τους Γερμανούς συνεχίστηκε για ώρα. 

Σε κάποια στιγμή -πρωινές ώρες, γύρω στις 11 της Παρασκευής-  οι δύο Κρητικοί προσπέρασαν το αυτοκίνητο των Γερμανών τους σταμάτησαν και ο επικίνδυνος τζάμπα μάγκας Κρητικός οδηγός κατέβηκε από το αγροτικό και άρχισε να γρονθοκοπεί τον Γερμανό συνοδηγό που ήταν ένας από τους δύο γιους του Γερμανού πατέρα που οδηγούσε. Τότε, ο άλλος γιος της γερμανικής οικογένειας βγήκε από τα πίσω καθίσματα για να υπερασπιστεί τον αδερφό του απαντώντας με χτυπήματα. Το αδιανόητο επεισόδιο παραλίγο να ξεφύγει τελείως από κάθε έλεγχο όταν ο Κρητικός συνοδηγός κατέφθασε με ένα μαχαίρι 20 εκατοστών στα χέρια του, γεγονός που τρομοκράτησε τους Γερμανούς οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν άμεσα. 

Οι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια Κρητικοί που ντροπιάζουν την Κρήτη, τους ακολούθησαν, δεν σταματούσαν πουθενά και χτυπούσαν από πλάγια το Toyota που οδηγούσαν οι Γερμανοί, ενώ όταν κατάφεραν να τους προσπεράσουν έκαναν αμέσως όπισθεν και ουσιαστικά... καβάλησαν το ενοικιαζόμενο με την καρότσα του αγροτικού μπροστά στα έντρομά μάτια των τουριστών!

Το χωριό του Περάματος, οι Κρητικοί του χωριού, αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε στον δρόμο και μπήκαν ανάμεσά τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί και να τους είχαν σκοτώσει, φυγάδευσαν τους Γερμανούς μέχρι να φτάσει η Αστυνομία.

Οι Γερμανοί με το που έφτασε η αστυνομία ρώτησαν αν οι άνδρες που τους κυνηγούσαν ανήκουν σε κάποια συμμορία, για να πάρουν την απάντηση «όχι, είναι κάτι που συμβαίνει εδώ», ξεφτιλίζοντας έτσι την Κρήτη.

Οι δύο Κρητικοί κακοποιοί που είναι και επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, και οι Γερμανοί που παραμένουν στην Κρήτη φοβούνται για τη ζωή τους σε περίπτωση που τους βρουν ξανά.