Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Ο κομουνιστής Δήμαρχος της Πάτρας απαγορεύει στον Πρέσβη των ΗΠΑ να πάει στην περιοχή

 


Κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Πελετίδης και νομίζει ότι η Πάτρα είναι τσιφλίκι του, και μπορεί να επιβάλει κομουνιστικές αθλιότητες.

Με μια άθλια κομουνιστική ανακοίνωση ο δήμαρχος της Πάτρας,  Κώστας Πελετίδης, κήρυξε «persona non grata» τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ προανήγγειλε διαδηλώσεις την ημέρα που ο Πάιατ θα παρευρεθεί στην Πάτρα για να συμμετάσχει σε συνέδριο ως ομιλητής. 

Ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.  

Όπως αναφέρει ο κομουνιστής Πελετίδης αυτό αποτελεί « πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού».

Κάποιος να τον βάλει στην θέση του γιατί δεν μπορεί να προκαλεί τους πολίτες και την χώρα!!!


Η δήλωση πρόκληση του Πελετίδη: 

«Για ακόμη μία χρονιά, η εφημερίδα “Πελοπόννησος” έχει καλέσει ως ομιλητή στο συνέδριο που διοργανώνει, μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού.

Ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αράξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.

Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κλπ.), όπως επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, “ξεπλένουν” τις ευθύνες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».



Το φαρμακερό tweet Φλωρίδη για ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημοσκοπήσεις είναι πριν ή μετά τον Μιθριδάτη;

 


Με μια άκρως ειρωνική ανάρτηση σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνεται.

Οπως έδειξε η δημοσκόπηση της Opinion Poll, η ΝΔ αυξάνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό διαφοράς 17,4%, ενώ στην ίδια έρευνα το 53% δηλώνει ότι η χώρα κινείται σε σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο Γ. Φλωρίδης ενέπλεξε στο καυστικό σχόλιό του και τον ράπερ Μιθριδάτη, ο οποίος έβγαλε τραγούδι κατά της κυβέρνησης, προκαλώντας αντιδράσεις στο twitter, και υπονόησε ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Φλωρίδη:

«Αυτές οι δημοσκοπήσεις με 17,4% διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, είναι πριν ή μετά τον ''Μιθριδάτη''; Γιατί αν είναι μετά, μάλλον πρέπει να ψάξουν για κανένα καινούργιο Τζένγκις Χαν…», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media ο πρώην υπουργός.

Αυτές οι δημοσκοπήσεις με 17,4% διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, είναι πριν ή μετά τον «Μιθριδάτη»; Γιατί αν είναι μετά, μάλλον πρέπει να ψάξουν για κανένα καινούργιο Τζένγκις Χαν...


Πηγή: iefimerida.gr 



Τον Ερντογάν απειλεί ο Τούρκος αρχιμαφιόζος

 


Με το όγδοο κατά σειράν βίντεό του, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ προκάλεσε και πάλι αναταραχή στην Τουρκία, καθώς ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έστελνε όπλα στους τζιχαντιστές της Συρίας και υποστήριξε πως και σήμερα υπάρχουν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές της τουρκικής προεδρίας με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Νούσρα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πεκέρ, ο ίδιος, σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες, έστελνε όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία. «Και δικές μου νταλίκες με όπλα κατέληγαν στην Αλ Νούσρα», δηλώνει αναφερόμενος στην οργάνωση που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, σχετίζεται άμεσα με την Αλ Κάιντα. Οπως αναφέρει, μάλιστα, η Αλ Νούσρα δημιουργούσε βίντεο στα οποία ευχαριστούσε τόσο τον ίδιο όσο και την Τουρκία για τα όπλα που τους προμήθευαν. 

Ο αρχινονός ισχυρίστηκε ότι όποιος σήμερα επιθυμεί να πραγματοποιήσει εμπόριο στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, θα πρέπει να πάρει την έγκριση από στενό συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ενδιάμεσους έναν όμιλο ΜΜΕ και τον οικονομικό διευθυντή της Αλ Νούσρα. Ο Πεκέρ δεν αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του, δίνει όμως κάποια γενικά στοιχεία. Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, με πρωτοσέλιδό της υποστηρίζει πως ο Πεκέρ «είναι όργανο του Μπάιντεν και αυτή είναι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου της Τουρκίας». Ο Πεκέρ απειλεί ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνει αποκαλύψεις για τον Ερντογάν. 

Εν τω μεταξύ, άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) συνέλαβαν στο εξωτερικό και έφεραν πίσω στην Τουρκία τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος  εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 2016. Ο Σελαχαντίν Γκιουλέν οδηγήθηκε στην Τουρκία από πράκτορες της MIT μετά τη σύλληψή του σε χώρα που δεν κατονομάστηκε. Οι τουρκικές αρχές δημοσιοποίησαν μια φωτογραφία του υπόπτου με χειροπέδες, ανάμεσα σε δύο τουρκικές σημαίες, ωστόσο δεν ανέφεραν αν η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συμφωνία με τη χώρα όπου έγινε. Ο Σελαχαντίν Γκιουλέν κατηγορείται ως μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO», όπως χαρακτηρίζει η Αγκυρα το κίνημα Γκιουλέν.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Μπακογιάννη: Ώρα επιθετικής διπλωματίας

 


Για ήρεμο καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πώς η επίσκεψη Τσαβούσογλου έδειξε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι μια προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων με την Αθήνα.

Είπε επίσης ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε το σύνολο των θέσεων της και ειδικά για τη Θράκη έγινε σαφές ότι δεν συνδιοικούμε. Στη Θράκη πρόσθεσε, υπάρχει μια συστηματικά θετική διακριτή μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ούτε οι Ρομά, ούτε οι Πομάκοι αποδέχονται ότι είναι τουρκογενείς όπως θέλει να τους παρουσιάσει ο Τσαβούσογλου.

Τόνισε ότι δεν βοηθά τη διπλωματία το κλίμα έντασης στον Τύπο αλλά και μεταξύ των λαών και πως στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας και σιγουριάς και από την άλλη μήνυμα βούλησης για εξεύρεση λύσης με την Τουρκία.

«Επιτρέψτε μου είναι τελείως προσωπική μου άποψη, είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας για εμάς. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στην καλύτερη φάση μας διπλωματικά. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η άλλη μεριά έχει τεράστια προβλήματα», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η Άγκυρα έπαιξε με τη λάθος πλευρά στο θέμα της κρίσης μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς και βρέθηκε εντελώς χαμένη, ενώ αντίθετα η Αίγυπτος κατάφερε να πετύχει κατάπαυση πυρός είπε η κ. Μπακογιάννη. Η Ελλάδα έχοντας εξαιρετικές επαφές με όλους τους «παίκτες» στην περιοχή αλλά έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά και τον ρόλο της εντός ΕΕ και με τις ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ένα ανώτερο επίπεδο διπλωματίας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

«Το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι δεν κάνουν λάθος αναλύσεις. Ξέρουν πάρα πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτοί αυτή τη στιγμή και σε ποια βρισκόμαστε εμείς. Αν διαβάσετε τον τουρκικό Τύπο τα λένε αυτά ανοιχτά: “έχουμε να κάνουμε με μια αναβαθμισμένη Ελλάδα. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε”», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.



Δημοπρατείται η μεγαλύτερη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη χώρα μέχρι σήμερα

 


Τη δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021.

Η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί περισσότερους από 1.000.000 πολίτες, και συγκεκριμένα τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας αλλά και τον Δήμο Παιονίας, και θα γίνει σε περιοχή πλησίον του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Η ονομαστική (μέγιστη) δυναμικότητα της ΜΕΑ θα ανέρχεται σε 300.000 τόνους απορριμμάτων ανά έτος και θα δέχεται το 65% των αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στον στόχο μείωσης του ποσοστού ταφής αποβλήτων από το 80% που βρίσκεται σήμερα στο 10% ή και χαμηλότερα. 

Η Μονάδα θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις υποδοχής και διαχωρισμού των αποβλήτων, ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών, ξεχωριστής επεξεργασίας βιοαποβλήτων για τη μετατροπή τους σε κομπόστ υψηλής ποιότητας και παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η λειτουργία της.




Αναβαθμίζεται το Γραφείο Ελληνικού


 

Στη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέρονται, με τροπολογία,  οι αρμοδιότητες του Γραφείου του Ελληνικού, το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠΟΙΚ. Η μεταφορά στο ΥΠΕΝ πραγματοποιείται προκειμένου το Γραφείο Ελληνικού να αναβαθμιστεί σε κεντρικό φορέα, προκειμένου να υλοποιήσει απρόσκοπτα την έκδοση του μεγάλου αριθμού αδειών που απαιτούνται, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επένδυσης αστικής ανάπλασης που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Σημειώνεται ότι αναμένεται σημαντική επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας της επένδυσης, ύστερα από τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή σε σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ.

Στο Γραφείο Ελληνικού μεταφέρονται μεταξύ άλλων αρμοδιότητες, όπως η έκδοση αλλά και ο έλεγχος όλων των αδειών που αφορούν σε οικοδομική δραστηριότητα, η λειτουργική αδειοδότηση των επιχειρήσεων, η αδειοδότηση των κατασκευών στο Μητροπολιτικό Πάρκο των 2.000 στρεμμάτων και η αδειοδότηση των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Το Γραφείο Ελληνικού αναμένεται να ενισχυθεί με δεκάδες ακόμα άτομα προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα αναθεώρησης του προεδρικού διατάγματος του 2004, για τις χρήσεις γης, προκειμένου να συνάδει με το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.




Σήμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τον ΟΟΣΑ

 


Οι προβλέψεις που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη χώρα μας αποτελούν ακόμα ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Προοπτικές οι οποίες εμφανίζονται σημαντικά βελτιωμένες για τη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού, και ακόμα πιο δυναμικές για το 2022. Ειδικότερα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι:

Το 2021 το ΑΕΠ στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 3,8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3,4% και έναντι πρόβλεψης για μόλις 0,9% πριν από έξι μήνες.

Όσον αφορά στο 2022, προβλέπει ανάπτυξη ύψους 5%.

Με τις προβλέψεις αυτές, ο ΟΟΣΑ προστίθεται σε μια μακρά σειρά θεσμών, οίκων αξιολόγησης, τραπεζών και αναλυτών, που αναθεωρούν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα, μέσα στο 2022, θα υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψε, εξαιτίας της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, πέρυσι στο ΑΕΠ της.



Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου


 

Πριν από τη συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία συνάντηση που δόθηκε έμφαση στη θετική ατζέντα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του έκανε σαφές ότι σκοπός των επαφών ήταν να επιχειρηθεί μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και, αν αυτό καταστεί δυνατόν, σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε:

Ένας περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, καθώς και η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid-19.

Να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Η ελληνική θέση είναι κρυστάλλινη: η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάσσεται υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την Τουρκία, πάντα, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Η τουρκική εμμονή στο «casus belli», αν η Ελλαδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, είναι απαράδεκτη.

Όπως επίσης και ο μη σεβασμός, εκ μέρους της Τουρκίας, της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Επίσης, το «τουρκο-λιβυκό μνημόνιο» είναι παράνομο και ανυπόστατο, ενώ είναι γεγονός απαράδεκτο η παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε αέρα και θάλασσα, καθώς και η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Απαράδεκτη είναι και η συνέχιση της επιθετικής ρητορικής, ενώ η επίκληση ζητημάτων που άπτονται της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη είναι προκλητική και αδικαιολόγητη.

Για το Κυπριακό, η ελληνική θέση είναι ότι το μοναδικό πλαίσιο για την επίλυση του προβλήματος είναι η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, όπως ορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Ενώ, προκειμένου να επιτευχθεί σταθεροποίηση στη Λιβύη με τη διοργάνωση εκλογών τον προσεχή Δεκέμβριο, προϋπόθεση είναι η αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφος της χώρας.

Όλα αυτά τα θέματα τέθηκαν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα στον κ. Τσαβούσογλου από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. 




Άγνωστοι κακοποιοί «γάζωσαν» πολυκατοικία στον Άλιμο

 


Κακοποιοί γάζωσαν πολυκατοικία στην οδό Κουμουνδούρου στον Άλιμο και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι. 

Την αστυνομία κάλεσαν κάτοικοι της περιοχής όπου πήγαν στο σημείο και απλά περισυνέλεξαν τους κάλυκες.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί, και οι σφαίρες είχαν διαμέρισμα του 3ου ορόφου, ενώ οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο εξετάζουν όλα τα στοιχεία, αναζητώντας το κίνητρο των ενόπλων και τον αποδέκτη του  μηνύματος. 



Στα διαμερίσματα του τρίτου ορόφου μένουν ένας συνταξιούχος και ένας επιχειρηματίας που ο δεύτερος βρίσκεται εκτός Αθηνών, ενώ στον δεύτερο όροφο μένει αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τις αρχές να ερευνούν ποιος ήταν ο στόχος. 




Συνελήφθη ο άνδρας που πήγε να αρπάξει 16χρονη από τον δρόμο


 

Συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη 56χρονος και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα μετά από καταγγελία εναντίον του για παρενόχληση 16χρονης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, 16χρονη υπέστη παρενόχληση από τον 56χρονο έξω από καφέ όπου ο άνδρας με το αυτοκίνητό του πρότεινε να την πάει σπίτι της. Όταν αυτή αρνήθηκε, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο της και επέμεινε. Η κοπέλα κατάφερε να επιστρέψει στο καφέ και να επικοινωνήσει με τον πατέρα της, ο οποίος μετέβη εκεί και την πήρε. Οι ιδιοκτήτες του καφέ όμως ακούγοντας για το περιστατικό τού έδωσαν ένα στιγμιότυπο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που φαίνεται ο 56χρονος και ο πατέρας της 16χρονης Βασίλης Σαμουρκασίδης με τη σειρά του το ανέβασε στα social media. “Έγινε χαμός με τη δημοσίευση, τον άνδρα τον αναγνώρισαν κι άλλοι” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Από τις 6.

Μιλώντας για τι συνέβη περιέγραψε πως το κορίτσι πηγαίνοντας στο σχολείο πήρε άλλο λεωφορείο και βρέθηκε στην περιοχή από λάθος. Εκεί έκανε ένα δεύτερο λάθος ρωτώντας τον 56χρονο πληροφορία για δρόμο. Τότε εκείνος άρχισε να της λέει πόσο όμορφη είναι. “Όταν τον αγνόησε και κατευθύνθηκε προς ένα στενό την ακολούθησε, έγινε επιτακτικός και της ζητούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει ο ίδιος. Ευτυχώς λειτούργησε σωστά και γύρισε στον κεντρικό δρόμο και πήγε στο καφέ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Λέμε συνεχώς στα παιδιά μας να μένουν σε κεντρικούς δρόμους” είπε ο πατέρας και ευχαρίστησε την αστυνομία και τους ιδιοκτήτες του καφέ για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η 16χρονη μαζί με τη μητέρα της μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο όπου αναγνώρισαν τον άνδρα από τις φωτογραφίες και τον εντόπισαν άμεσα οι αρχές. Μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση του στιγμιότυπου άλλες δυο 20χρονες κοπέλες προχώρησαν σε ανάλογες καταγγελίες παρενόχλησης από τον ίδιο στις αρχές Μαΐου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Βγήκε η προκήρυξη για τις 400 θέσεις ειδικών φρουρών στα πανεπιστήμια

 



Προκηρύχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 400 ειδικών φρουρών για τα Πανεπιστήμια.

Με την προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και τα προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους ενδιαφερόμενους.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε τετρακόσιους (400), με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παρέστη ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Ειδικοί Φρουροί θα στελεχώνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα φέρουν όπλο ενώ θα προσληφθούν με κριτήρια, προσόντα και μοριοδότηση που ισχύει για τους Ειδικούς Φρουρούς. 

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους κατατίθενται ως τις 30 Ιουνίου.

Μερικές από τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος είναι να μην υπερβαίνει το 28ο έτος της ηλικίας του, να είναι απόφοιτος Λυκείου, να έχει ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. να έχει υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μην έχει τατουάζ σε εμφανές σημείο και να έχει σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. 

Για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ δύναται εκτάκτως να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες να περιλαμβάνεται και ο έλεγχος χρήσης απαγορευμένων ουσιών.


Δείτε την προκήρυξη



Ο Φουρθιώτης δεν βάζει μυαλό μοιράζει εξώδικα και από την φυλακή

 


Ότι έκανε έξω, απειλώντας και εκβιάζοντας, κάνει και μέσα στις φυλακές ο Μένιος Φουρθιώτης και άρχισε τα εξώδικα.

Παραλήπτης του εξώδικου Φουρθιώτη είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει για εκείνον με αφορμή τη μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο.

Σχολιάζοντας ο κ. Γιαννάκος την συμπεριφορά Φουρθιώτη είχε εκφράσει την ευχαρίστηση του για το ότι αποφασίστηκε να μην γίνει εισαγωγή του, αναφέροντας πως «συνήθως οι διάσημοι ζητούν αρκετά προνόμια που δεν θα έπρεπε να έχουν».

«Το Δρομοκαΐτειο δεν είναι παραθεριστικός χώρος για το κάθε ψώνιο» είχε σημειώσει ακόμη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του παρουσιαστή, ο οποίος τον είχε καταγγείλει για «παραβίαση του απορρήτου» και είχε δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τη μεταφορά του.

Στο εξώδικό του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nassosblog.gr, ο Μένιος Φουρθώτης κάνει λόγο για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» αλλά και προσπάθεια «διαπόμπευσής του».

«Ανεξαρτήτως της ποινικά κολάσιμης, βάναυσης και απαράδεκτης παραβίασης των προσωπικών μου δεδομένων η οποία έχει τελεστεί, δια των ως άνω δημοσιευμάτων, επιχειρείται η διαπόμπευσή μου» σημειώνεται, ειδικότερα, στο εξώδικό, και ο παρουσιαστής ζητά δημόσια συγγνώμη.

«Σας καλώ εντός προθεσμίας δέκα ημερών (…) να προβείτε σε ολοσχερή αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από το πρόσωπό μου και δημοσιεύοντας, ταυτόχρονα, τα αληθή και πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα ολόκληρο το κείμενο της παρούσας εξώδικης δήλωσης μου» αναφέρεται ειδικότερα και συμπληρώνει:

«Σας καλώ, επίσης, όπως απέχετε στο εξής να αναφέρεστε στο πρόσωπό μου και δη σε θέματα που άπτονται της υγείας μου. Σε διαφορετική περίπτωση σας καθιστώ γνωστό ότι θα προσφύγω άμεσα στην αστική και ποινική διαδικασία».



Πρωταθλήτρια εμβολιασμών η Κύθνος

 


Τους κατοίκους της Κύθνου συνεχάρη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, καθώς πάνω από το 90% έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Όπως ενημέρωσε εχθές ο κ. Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», το 93% των κατοίκων της Κύθνου έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Στη Σύρο ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν μόλις 12%, έφτασαν σε λίγες ημέρες στο 30%.

Τα πέντε νησιά, που έχουν χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι :

Σάμος, Νάξος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και την Κάλυμνο.






Κακή η εικόνα της κυβέρνησης για Εγκληματικότητα και δικαιοσύνη - Δηλώσεις Χρυσοχοϊδη

 


Την εικόνα εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει μικροπολιτική, ξεχνώντας ότι είναι υπεύθυνος για την ατιμωρησία των κακοποιών, με τις ποινές χάδι που πέρασε μία ημέρα πριν τις εκλογές του 2019.

Οι ευθύνες για την κατάσταση στην χώρα μοιράζονται στην αστυνομία που μάλλον έχει θέμα στις υπηρεσίες του οργανωμένου εγκλήματος, όπως στα τμήματα Εκβιαστών και Ανθρωποκτονιών που δεν δείχνουν να μπορούν να εξιχνιάσουν τις τελευταίες αλλεπάλληλες δολοφονίες στον κόσμο της νύχτας και του δημοσιογράφου Καραιβάζ. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και στο υπουργείο δικαιοσύνης που δεν κινείται για την αυστηροποίηση των ποινών για σκληρούς κακοποιούς.

Οι πέντε δολοφονίες σε 52 ημέρες που έχουν τρομάξει την κοινωνία:

Στις 9 Απρίλιου δολοφονείται ο Γιώργος Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο με δέκα σφαίρες.

Στις αρχές Μαΐου δολοφονείται ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης στη Ζάκυνθο.

Στις 15 Μαΐου στη Μεταμόρφωση νεκρός πέφτει ο παλαίμαχος πυγμάχος με το παρατσούκλι «Κεφάλας» χτυπώντας σε καρδιά και κεφάλι.

Χθες, Κυριακή, στα Σεπόλια δολοφονήθηκε ο 32χρονος Αλβανός μέσα σε καφέ.

Σήμερα, Δευτέρα 31/5, νεκρός έπεσε ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης.

Αναλυτικά, η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχει ως εξής:

«Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες.

Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ.

Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της!

Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες.

Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με τη Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία. Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας.

Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη.

Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας!

Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν  έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!»