Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Παρέα Ρομά επιτέθηκαν σε υπαλλήλους καταστήματος επειδή έκαναν παρατήρηση σε φίλο τους



Μια παρατήρηση σε οδηγό που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη εξελίχθηκε σε αιματηρό επεισόδιο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15:00 της Δευτέρας, στην οδό Κ. Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη.

Όταν ο υπάλληλος καταστήματος επέπληξε οδηγό γιατί πέρασε με κόκκινο από μια διασταύρωση, εκείνος αντέδρασε με ύβρεις και απειλές.

Μιάμιση ώρα αργότερα οι απειλές έγιναν πράξη. Ο αθίγγανος οδηγός κάλεσε ακόμη 11 Ρομά φίλους του και επιτέθηκαν από κοινού στους υπαλλήλους του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις νεαροί.

Οι δράστες, αφού χτύπησαν μανιωδώς τα θύματά τους, επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή πριν την άφιξη της Αστυνομίας.

Κλιμάκιο του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες στα θύματα.

Περιπολικά και δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.



Πηγή: Thestival.gr


Αφγανός πήγε να βιάσει 10χρονο κοριτσάκι στην Θήβα



Να βιάσει ένα ανήλικο κοριτσάκι μόλις 10 χρονών αποπειράθηκε ένας 23χρονος νεαρός αφγανικής καταγωγής, ο οποίος φιλοξενείται στο hot spot της Θήβας.

Το επίσης αφγανικής καταγωγής κοριτσάκι, μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις του άνδρα κάλεσε βοήθεια και οι φιλοξενούμενοι του κέντρου έσπευσαν στο σημείο από όπου ακούγονταν οι φωνές και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου ειδοποίησαν την αστυνομία και ο δράστης που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω συνελήφθη.

Πηγή: tvstar.gr


Βγήκαν από την ταβέρνα για τσιγάρο και τους πήραν τα παιδάκια




Μια παρέα το βράδυ του Σαββάτου στα Τρίκαλα είχε πάει για φαγητό σε γνωστή ταβέρνα στην περιοχή της Μπάρας.

Αφού είχε έρθει η παραγγελία τους με ένα κιλό παϊδάκια και πριν ξεκινήσουν το φαγητό, θέλησαν να βγούνε έξω για τσιγάρο. Όταν όμως επέστρεψαν έπαθαν το σοκ βλέποντας ότι η πιατέλα είχε εξαφανιστεί από το τραπέζι.


Σε πανικό οι ΜΚΟ μετά την τροπολογία, ξεσηκώνουν μετανάστες για να δημιουργήσουν ένταση



Ποιος δεν έχει καταλάβει ότι μετά την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για έλεγχο των ΜΚΟ άρχισαν τα επεισόδια στην Μυτιλήνη; Και μόνο τυχαίο δεν είναι γιατί σταματάει έτσι η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, άρα και η κονόμα κάποιων συντρόφων που στεναχωριούνται.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στην πλατεία, μπροστά στο δημοτικό θέατρο της πόλης, όπου διαδηλώνουν περίπου 300 Αφγανοί με πανό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα ομάδες Αφγανών από το ΚΥΤ της Μόριας συνεχίζουν να προσέρχονται στο κέντρο της πόλης πλήρως κατευθυνόμενοι και ελεγχόμενοι από υποκινητές.

Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τους ζήτησε την παρουσία σταθερής διμοιρίας από τα ΜΑΤ στην είσοδο του χωριού και παράλληλα να γίνονται πεζές περιπολίες μέσα στον οικισμό. Ο υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα και έφτασαν στο νησί δύο επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ την Κυριακή είχαν φτάσει δύο ακόμη. 

Τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες λυμαίνονται 450 ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης και οι 100 ΜΚΟ εδρεύουν μόνο στη Λέσβο και κανένας δεν γνωρίζει ποιες είναι νόμιμες. Η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και θα ψηφιστεί σήμερα θα μας δώσει καλή εικόνα. Διακινούν και μετακινούν και κατά συνέπεια και το οικονομικό τους ενδιαφέρον είναι σημαντικό.

Μόλις ελεγχθούν οι ΜΚΟ τότε θα λυθεί μεγάλο μέρος του προβλήματος, θα περιοριστούν οι ροές και περιμένουμε να βγουν λαβράκια από τον έλεγχο που θα δυσκολέψουν στην απολογία τους στην δικαιοσύνη κάποιους συντρόφους. 




Αναστολή καθηκόντων σε ειδικευόμενο γιατρό - Καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος αγοριού



Στην αναστολή καθηκόντων ειδικευόμενου γιατρού σε δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, προχώρησε η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, πριν από λίγες ημέρες, που τον έκρινε ένοχο για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου αγοριού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος γιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

«Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο γιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επιτέλους έλεγχος δημιουργείται μητρώο μελών ΜΚΟ για να μην δρουν ανεξέλεγκτα! Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;



Δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η τροπολογία γιατί ανησυχούν οι σύντροφοι που κρύβονται από πίσω, και ευχόμαστε να ανησυχήσουν περισσότερο με ένα έλεγχο που έχει αργήσει για το που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής ένωσης και σε ποιους.

Μητρώο μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, δημιουργείται με τροπολογία της κυβέρνησης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

Στο μητρώο αυτό καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ η εγγραφή των ανωτέρω προσώπων στο Μητρώο αποτελεί προϋπόθεση για την δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα όσο και για τη συνεργασία τους με τους φορείς του Δημοσίου.

Ακόμα τίθεται αποκλειστική προθεσμία εντός της οποίας οι ΜΚΟ που έχουν εγγραφεί ή εκκρεμεί αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο θα πρέπει να προβούν στην διαδικασία εγγραφής και πιστοποίησης των μελών, υπαλλήλων και συνεργατών τους.

Τα παραπάνω γίνονται για να υπάρξει έλεγχος σε όλες της ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα και πιστεύουμε μετά να ακολουθήσει και έλεγχος για το που πήγαν και σε ποιους τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για το μεταναστευτικό από την Ευρωπαϊκή ένωση.


Λαθρομετανάστες έκαναν πλιάτσικο στο νοσοκομείο Λέρου



«Έκαναν φτερά» 43 αναπηρικά αμαξίδια,  πλυντήρια, ψυγεία, καρδιογράφοι, υπερηχογράφοι, αλλά και χειρουργικά ψαλίδια από λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου.

Τα υλικά φυλάσσονταν στην αποθήκη του νοσοκομείου Λέρου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λέρου οι μετανάστες «απαλλοτρίωσαν» όλα τα υλικά, που δεν χρησιμοποιούνταν και είχαν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένη αποθήκη για να εκποιηθούν.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, εκλάπησαν «τραπέζια, κλιματιστικά, μεταλλικά έπιπλα, μηχανήματα διάφορα, κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια» με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι «υπάρχει κίνδυνος από αιχμηρά αντικείμενα» λόγω του ότι έχουν κλαπεί, περιλαμβάνονται χειρουργικά ψαλίδια, ψαλίδια κοπής γαζών, σύριγγες, ψαλίδια κουρέματος, διάφορα κατσαβίδια και αλυσοπρίονο.

Οπως αναφέρει το pronews.gr μεταξύ των αντικειμένων που εκλάπησαν υπάρχουν 12 πλυντήρια, 41 κλιματιστικά, 36 κρεβάτια, 46 καθίσματα γραφείου και εργασίας, 13 θερμοσίφωνες, 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 24 εκτυπωτές, 25 οθόνες, 175 πυροσβεστήρες και 20 τηλεοράσεις.


Πηγή : omadaalithias.gr


Ξεφτίλα Πολάκη το πρωί έπαιζε τον συγκλονισμένο για το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ χόρευε ζεϊμπέκικο


Το πρωί του Σαββάτου ο Παύλος Πολάκης δήλωνε συγκλονισμένος για τη Μόρια που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκμεταλλευτούν οι ΜΚΟ των συντρόφων τους πρόσφυγες και μετανάστες, και το βράδυ τα έδωσε όλα με ένα βαρύ ζεϊμπέκικο σε κοπή πίτας στη Μυτιλήνη.

Μάλιστα τόλμησε κοροιδεύοντας τον κόσμο να λέει ότι έπαθε σοκ λες και δεν ήξερε το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται Μόρια και είχε το θράσος να κατηγορήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παυλος Πολακης
το Σάββατο
ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ !!!
Μητσοτακη αυτή είναι η Μόρια ΣΟΥ!!!!
Σύστημα σε συνειδητή προσπάθεια ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ .......
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: άλογο, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα περπατούν, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα


Το δήθεν ακροαριστερό σοκ Πολάκη κράτησε όσο μία ανάρτηση και το βράδυ τον είδαμε να χορεύει στην κοπή της πίτας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη μαζί με την άλλη "στελεχάρα" πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ Ξενογιαννακοπούλου. 

Παυλος Πολακης
το Σάββατο
Στο γλέντι-κοπή πιττας της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη με τη Μαριλιζα και το Γιάννη















“Χτύπησαν” ξανά στα Χανιά οι “μαϊμού” υπάλληλοι της Μicrtosoft



“Βροχή” από κρούσματα για τη γνωστή απάτη “Μicrosoft” καταγγέλλουν από το πρωί της Δευτέρας πολλοί Χανιώτες και Χανιώτισσες.

Πρόκειται για τους άγνωστους επιτήδειους, οι οποίοι παριστάνοντας τους υπαλλήλους της Microsoft, τηλεφωνούν σε ανυποψίαστα θύματα, με την πρόφαση βλάβης στον υπολογιστή τους, για να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία και κωδικούς.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε στο zarpanews.gr, ένας Χανιώτης, σήμερα το πρωί στις 08.00 δέχθηκε μία από κλήση ένα νούμερο εξωτερικού, το 003592441289.

Αν και, όπως υποστήριξε συμπολίτης μας, δεν συνηθίζει να σηκώνει άγνωστα νούμερα, τελικά απάντησε στην κλήση. Στην άλλη γραμμή της γραμμής, ένας ομιλών την αγγλική, του είπε ότι καλεί εκ μέρους της Microsoft και ότι έχει ένα malware στον υπολογιστή του.

Ο Χανιώτης ωστόσο, αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται περί απάτης αρνήθηκε την ύπαρξη υπολογιστή. Στη συνέχεια ο καλών ζήτησε από τον συμπολίτη μας να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και όταν ο καλούμενος αρνήθηκε, έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο καταγγέλλων στη συνέχεια ενημέρωσε άμεσα το αρμόδιο τμήμα της ασφάλειας Χανίων για το περιστατικό, για να μην πέσει θύμα της απάτης κάποιος άλλος συμπολίτης μας, όπως συνέβη πριν μερικούς μήνες.

Μάλιστα ανάλογα τηλεφωνήματα, όπως κατήγγειλαν στο zarpanews.gr συμπολίτες μας δέχθηκαν αρκετά άτομα στα Χανιά, που ευτυχώς δεν έπεσαν στην παγίδα των επιτήδειων.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι κλήσεις, πολλές εκ των οποίων επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με διαφορά λίγων ωρών, δεν είναι μόνο από το 003592441289 αλλά και από το 0035921253843, τα οποία αμφότερα αντιστοιχούν σε νούμερα από τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ που τις τελευταίες ώρες διερεύνησε και εξιχνίασε δέκα απάτες με κακόβουλο λογισμικό, προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους.

Σε περίπτωση τώρα που κάποιος έχει φανερώσει προσωπικά στοιχεία, συστήνεται η άμεση κατάργηση όσων εφαρμογών ζήτησαν οι δράστες, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στις συσκευές που τυχόν απέκτησαν πρόσβαση και η εκτέλεση πλήρους σάρωσης ασφαλείας για τον εντοπισμό μολυσμένων ή επικίνδυνων προγραμμάτων, με τη βοήθεια ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας. Επιπλέον, προτείνεται η αλλαγή κωδικών πρόσβασης και η χρήση ισχυρών κωδικών, καθώς επίσης και η άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο, κατά περίπτωση, τραπεζικό ίδρυμα σε περίπτωση πραγματοποίησης συναλλαγών – μεταφορών χρηματικών ποσών που δεν αναγνωρίζει.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση κρίνεται αναγκαία τόσο η δήλωση του περιστατικού απάτης στην τεχνική υποστήριξη της εταιρείας, που υποδύθηκαν οι επιτήδειοι όσο και η καταγγελία του γεγονότος στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στοιχεία επικοινωνίας με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

Μέσω e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR


Πηγή : zarpanews.gr


77χρονος πυροβόλησε 14χρονο, επειδή τον... ενόχλησε το παιχνίδι του



77χρονος άνδρας πυροβόλησε 14χρονο, επειδή τον ενοχλούσε το... παιχνίδι του. Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα βράδυ, στις 22:30, στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, όταν ο ηλικιωμένος βγήκε από το σκάφος του και άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ.

Από τα σκάγια τραυματίστηκε και ο πατέρας του αγοριού που βρισκόταν μαζί του.  

Ο 14χρονος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και πήρε εξιτήριο ώρες αργότερα.

Μετά την πράξη του ο 77χρονος είχε ταμπουρωθεί μέσα στο σκάφος του, γεγονός που κατέστη πιο δύσκολη την επιχείρηση ακινητοποίησής και σύλληψής του από τους άντρες της αστυνομίας.

Τελικά συνελήφθη και ισχυρίστηκε, πως πυροβόλησε τον άτυχο μικρό γιατί πετούσε πέτρες στο σκάφος του που είναι και η μόνιμη κατοικία του.

Την Τρίτη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.




Αεροσκάφος με 130 επιβάτες έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Μαδρίτη



Το αεροπλάνο είχε χάσει έναν από τους τροχούς του, ενώ αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τη μία μηχανή, καθώς κομμάτια του τροχού είχαν πέσει στην τουρμπίνα. Το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα για πέντε ώρες ώστε να καταναλώσει τα καύσιμα του.

Οι άψογοι χειρισμοί του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους όσο και του πληρώματος καμπίνας, βοήθησαν τους 130 επιβάτες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Ο πιλότος απευθύνθηκε με απόλυτη ψυχραιμία στους επιβάτες και τους είπε: «Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο Μπαράχας και πρόκειται να φτάσουμε στην Μαδρίτη για να προσγειωθούμε, γιατί όπως γνωρίζετε έχουμε ένα μικρό πρόβλημα με μία… από τις ρόδες του αεροσκάφους κατά την απογείωση.

Λοιπόν, καθώς έχουμε αρκετό βάρος όσον αφορά τα καύσιμα, πρέπει να απαλλαγούμε από λίγα καύσιμα πριν να μπορέσουμε να προσγειωθούμε. Και θα προσγειωθούμε σε λίγα λεπτά ακόμα. Όταν είμαστε έτοιμοι για την προσγείωση θα σας πληροφορήσουμε. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και την υπομονή σας και σας ζητούμε να κάνετε πολλή ησυχία και πολλή υπομονή».

Μετά από ώρες το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια. Στο αεροδρόμιο είχαν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με την πυροσβεστική να βρίσκεται κοντά στον διάδρομο προσγείωσης για παν ενδεχόμενο.




425 οι νεκροί στην Κίνα από τον κοροναϊό


Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό στην Κίνα ξεπέρασε τους 20.438 μετά την καταγραφή 3.235 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, καταγράφηκαν 64 νέοι θάνατοι. Από τους νέους θανάτους, οι 48 καταγράφηκαν στην Γουχάν. Έτσι, ο απολογισμός των θυμάτων στην Κίνα έφτασε τους 425, ενώ έχουν καταγραφεί δυο θάνατοι εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, ένας στις Φιλιππίνες κι ένας στο Χονγκ Κονγκ.

Στην επαρχία Χουμπέι, καταγράφηκαν 2.345 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα. Μέχρι σήμερα, ο κοροναϊός 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες.


Υποκεινούμενα τα επεισόδια στην Λέσβο από βρώμικα κυκλώματα και ΜΚΟ



Το ανοίξαμε και σας περιμένουμε του ΣΥΡΙΖΑ, και των συντρόφων του με τις ΜΚΟ πριν από πέντε χρόνια, το πληρώνει άσχημα η χώρα μας και ειδικά τα νησιά μας, εκεί όπου έρχονται ακόμα ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες.

Υποκεινούμενα τα επεισόδια στην Λέσβο με κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους λαθρομετανάστες δημιουργώντας έντασής.

Το κλίμα γίνεται χειρότερο γιατί δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να ελέγξει την κατάσταση και τον περίεργο ρόλο των ΜΚΟ.

Δύσκολη νύχτα και τεταμένη κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναβρασμό λόγω των λαθρομεταναστών.

Εχθές έγιναν σοβαρά επεισόδια στην Λέσβο από λαθρομετανάστες όπου έγιναν 13 προσαγωγές και άλλες 27 το απόγευμα, 40 το σύνολο.

Η φωτιά που έβαλαν οι λαθρομετανάστες, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, έβγαλε τους κατοίκους στον δρόμο. Η φωτιά σβήστηκε τα μεσάνυχτα, με μαρτυρίες κατοίκων να λένε πως εκεί έμεναν παράτυποι μετανάστες. 

300 Αφγανοί στην πλειονότητά τους αιτούντες άσυλο, επιστρέφοντας από τις διαδηλώσεις που έκαναν, αποπειράθηκαν να περάσουν μέσα από το χωριό για να φτάσουν στον καταυλισμό τους και αυτό αναστάτωσε τους κατοίκους περισσότερο.