Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Εκτός τόπου και χρόνου, βυθισμένος στις ιδεοληψίες του ο κ. Τσίπρας




Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, βυθισμένος στις ιδεοληψίες του. 

Επισκεπτόμενος το Υπουργείο Εσωτερικών, τίποτε δεν είχε να πει για τα προβλήματα που μαστίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τίποτε για τα μη αποδοθέντα ποσά που οφείλει το κεντρικό Κράτος. 

Τίποτε για το θεσμικό πλαίσιο των έργων που η πολυπλοκότητά του υπονομεύει τον αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. 

Ούτε μια συγγνώμη στους συμβασιούχους που η Κυβέρνησή του οδήγησε σε ομηρία και που αγωνιούν ακόμη και για τα δεδουλευμένα τους. 

Αντιθέτως, επανήλθε στο γνωστό θέμα του εκλογικού συστήματος και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, προκειμένου να καταστούν μη κυβερνήσιμοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. 

Και αυτές οι εξαγγελίες είναι ενταγμένες στην έκφραση της εχθρότητας του κ. Τσίπρα απέναντι σε κάθε θεσμό που δεν ελέγχει. 

Δυστυχώς, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποφέρει από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Όσο δε για τον διάλογο, η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής διαλόγου με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας: Περιφρόνηση και σύγκρουση. Έτσι καταλαβαίνει η Κυβέρνηση τον διάλογο με την Αυτοδιοίκηση».


Ανάγκαζε τα παιδιά του να ζητιανεύουν και τα χτυπούσε εάν δεν το έκαναν




Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας εξανάγκαζε τα ανήλικα παιδιά του να επαιτούν.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία σύμφωνα με την οποία εκμεταλλευόταν οικονομικά τα μέλη της οικογένειάς του γενικότερα.

Στη σύλληψη αλλοδαπού άντρα που προέβαινε συστηματικά στην οικονομική εκμετάλλευση των τριών ανήλικων παιδιών του, ασκώντας τους σωματική και ψυχολογική βία, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας.

Πρόκειται για 43χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εμπορία ανθρώπων σε βάρος ανηλίκων» και «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Προηγήθηκε τηλεφωνική καταγγελία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και οι τρείς ανήλικοι (16, 12 και 9 ετών) μαζί με τον πατέρα τους οδηγήθηκαν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, όπου προέκυψε ότι τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια που μετοίκησαν από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, τόσο τα παιδιά όσο και η μητέρα τους υφίσταντο καθημερινά έντονη σωματική και ψυχολογική βία από τον 43χρονο άντρα, προκειμένου να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά.

Επιπρόσθετα, καταγγέλθηκε ότι με χρήση βίας τους μετέφερε σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου τους εξανάγκαζε να “εργάζονται” παίζοντας μουσικό όργανο, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον οίκτο και τη συμπάθεια των διερχομένων, ενώ στη συνέχεια τους αφαιρούσε τα χρηματικά ποσά που κατάφερναν να συγκεντρώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις φορές που δεν κατόρθωναν να συγκεντρώσουν ικανοποιητικό χρηματικό ποσό, βιαιοπραγούσε σε βάρος τους ως ένδειξη τιμωρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Έλα λίγη σοβαρότητα αντί για ύφεση 0,1% για ανάπτυξη 0,4% μιλά τώρα η ΕΛΣΤΑΤ



Εντάξει στην χώρα της παρακμής και της ανικανότητας μία έτσι και μία όπως μας συμφέρει αλλιώς και ο πολίτης φωνάζει ΈΛΕΟΣ για βλάκες μας περνάτε; 

Ενώ πριν από ημέρες στις 15 Μαΐου είχε ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ ύφεση 0,1%, τώρα ανακοινώνει αύξηση 0,4%

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία αν και στις 15 Μαΐου είχε ανακοινώνει - στην πρώτη εκτίμηση - ότι το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1%.

Σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε αύξηση κατά 0,4% έναντι της μείωσης 0,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 1ου τριμήνου.

Η ΕΛΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της αποδίδει την αλλαγή αυτή στην «ενσωμάτωση στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση». 

Μήν αφήσετε να χαθεί κάθε σοβαρότητα στην χώρα μας ΕΛΕΟΣ!!


Οι δεν πληρώνω γεμίζουν με διόδια τους δρόμους



Οι πρωτεργάτες των δεν πληρώνω μαζί με τον αρχηγό τους Αλέξη Τσίπρα όχι απλά μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε αλλά το απαιτούν κιόλας γεμίζοντας τους δρόμους.

Την κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου-Σπίρτζη για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό υπέγραψε η κυβέρνηση.


Πηγή: Με υπογραφή Τσακαλώτου-Σπίρτζη 38 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό | iefimerida.gr 

Την δημιουργία νέων μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην Δυτική Μακεδονία επί της Εγνατίας Οδού, προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 

Στα προαπαιτούμενα του συμπληρωματικού μνημονίου περιλαμβανόταν και η απαίτηση να προκηρύξει η Εγνατία Οδός Α.Ε. διαγωνισμό για την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό των σταθμών διοδίων Βενέτικου και Αλιάκμονα. 

Στην ΚΥΑ επισημαίνεται πως μέχρι το τέλος του 2018, οπότε και εκτιμάται πως θα τεθεί σε λειτουργία το κεντρικό σύστημα εφαρμογής και είσπραξης αναλογικών διοδίων από το υπουργείο Υποδομών, θα λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί διοδίων που προαναφέρθηκαν. 


Εκτέλεσαν ένα ολόκληρο χωριό! 2 Ιουνίου 1941…Τα αντίποινα των γερμανών στο Κοντομάρι Χανίων!




Αμέσως μετά την επίσημη λήξη της δεκαήμερης Μάχης της Κρήτης που συγκλόνισε όλον τον κόσμο άρχισαν τα αντίποινα των Γερμανών. Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, εκτέλεσαν 25 άνδρες ηλικίας  18 έως 50 ετών, ζητώντας να φύγουν οι γέροι, για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν στα σπίτια, έβγαλαν όλο τον κόσμο έξω, ξεχώρισαν τους άνδρες και τους εκτέλεσαν σε κοντινό ελαιώνα.


Η εκτέλεση έγινε από ομάδα αλεξιπτωτιστών υπό την ηγεσία του ανθυπολοχαγού της Luftwaffe, Horst Trebes και τη διαταγή του στρατηγού Kurt Student και ήταν η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.



Συγκλονιστικές φωτογραφίες της φοβερής αυτής εκτέλεσης τραβήχτηκαν από τον  Franz Peter Weixler τον  πολεμικό ανταποκριτή της Βέρμαχτ,που  κράτησε τα αρνητικά, τα οποία με κάποιο τρόπο κατάφερε να τα διοχετεύσει σε έναν φίλο του στην Αθήνα,  παρ' όλο που το φιλμ κατασχέθηκε από τους ανωτέρους του και αναγκάστηκε να υπογράψει μία δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν είχε κρατήσει αντίγραφα. Οι φωτογραφίες – απόδειξη του μαζικού εγκλήματος- φυλάχτηκαν καλά στα αρχεία του γερμανικού στρατού μέχρι το 1980, όταν εντοπίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Έλληνα δημοσιογράφο Βάσο Μαθιόπουλο, χωρίς να είναι γνωστό το χωριό της τραγωδίας, που βρέθηκε μετά από δημοσιογραφική, και πάλι, έρευνα. 


Λίγο αργότερα, την ίδια χρονιά, ο Weixler έχασε τη θέση του για πολιτικούς λόγους, αλλά ήταν προφανές ότι οι φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει, γιατί τον Ιανουάριο του 1944 συνελήφθη από την Γκεστάπο, δικάστηκε για προδοσία και φυλακίστηκε. Ο μόνος λόγος που δεν εκτελέστηκε - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - ήταν ότι είχε καταστραφεί ο φάκελός του, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στο αρχηγείο της Γκεστάπο στη Νυρεμβέργη. "Ένας λόγος που φυλακίστηκα", αναφέρει, "ήταν ότι είπα την αλήθεια σε φίλους σχετικά με την επιχείρηση των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη, τον Μάιο του 1941 και τράβηξα φωτογραφίες".


Παρέμεινε έγκλειστος από τις 16 Ιανουαρίου του 1944 μέχρι τον Απρίλιο του 1945, δηλαδή μέχρι το τέλος σχεδόν του πολέμου. Κατόπιν από το σπίτι του στο Krailling, κοντά στο Μόναχο, έγραψε τη μαρτυρία του κατά του Γκαίριγκ, που χρησιμοποιήθηκε στη Δίκη της Νυρεμβέργης.



Σε μεταφρασμένο κείμενο του ιδίου γράφει :

"…Την 1η ή 2α Ιουνίου 1941, βρισκόμουν στο μέρος που είχαμε στρατοπεδεύσει, στην πρωτεύουσα της Κρήτης, τα Χανιά, όταν ένας αξιωματικός με πλησίασε και μου είπε πως εκείνο το απόγευμα επρόκειτο να δω κάτι πολύ ενδιαφέρον. Σε απάντηση της ερώτησής μου, μου είπε ότι ένα τιμωρητικό απόσπασμα επρόκειτο να σταλεί εναντίον διαφόρων χωριών, διότι είχαν βρεθεί κατακρεουργημένα πτώματα γερμανών αξιωματικών. Η ανώτατη διοίκηση της Λουφτβάφε είχε πληροφορηθεί το γεγονός αρκετές μέρες πριν και ο Γκαίριγκ είχε δώσει διαταγή να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα, όπως η εκτέλεση αντρικού πληθυσμού μεταξύ 18 και 50 ετών. Είπα στον νεαρό αξιωματικό και στον λοχαγό Gericken ότι δεν είχα δει κανένα πτώμα σφαγιασμένου αλεξιπτωτιστή, είχα δει όμως πολλά πτώματα συντρόφων, των οποίων τα πρόσωπα είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται από την τροπική ζέστη. Κατόπιν πήγα να δω τον ταγματάρχη Stenzler, ο οποίος μου είπε ότι μία αποστολή του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε αναχωρήσει από το Βερολίνο την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα αναφορικά με τη φερόμενη σφαγή των αλεξιπτωτιστών. Είπα στον Strenzler ότι κατά τις πρώτες μέρες της μάχης είχα δει γύπες να τρώνε τα πτώματα των συντρόφων μας. Υπενθύμισα στον ταγματάρχη ότι είχαμε δει αμέτρητα πτώματα συντρόφων μας σε ημι-αποσύνθεση, αλλά ποτέ κάποιον να σκοτώνει ή να σφάζει και συμπλήρωσα επίσης ότι θεωρούσα την εκτέλεση της διαταγής του Γκαίρινγκ στυγνό έγκλημα. Ικέτεψα τον ταγματάρχη Strenzler να μη στείλει το τιμωρητικό απόσπασμα και όταν εκείνος μου διευκρίνησε ότι δεν είναι δική μου δουλειά, πήγα να δω τον  υπολοχαγό Trebes, ο οποίος εκείνη την ώρα έβγαζε λόγο σε μια ομάδα 30 περίπου αντρών. εξηγώντας τους "πόσο σημαντικό ήταν να εκτελεστεί η πράξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ως αντίποινα για τους συντρόφους μας που είχαν δολοφονηθεί". Η τιμωρητική αποστολή αποτελείτο από τον υπολοχαγό Trebes, έναν άλλον υπολοχαγό, έναν διερμηνέα, δύο λοχίες και περίπου 25 αλεξιπτωτιστές του 2ου Τάγματος. Ως φωτογράφος της Μεραρχίας μου, μου επιτράπηκε να συνοδεύσω αυτή την αποστολή. Κοντά στο χωριό Μάλεμε, σταματήσαμε και ο Trebes μας έδειξε αρκετά πτώματα στρατιωτών, προφανώς σε στάδιο αποσύνθεσης. Υποκινούσε το μίσος των αντρών εναντίον του πληθυσμού. Συνεχίσαμε την πορεία μας για το χωριό Κοντομαρί. Οι άντρες βγήκαν από τ' αυτοκίνητα και όρμησαν στα σπίτια της μικρής κοινότητας. Έβγαλαν όλους τους κατοίκους από τα σπίτια τους - άντρες, γυναίκες, παιδιά - και τους συγκέντρωσαν στη μικρή πλατεία. Στο μεταξύ, σε ένα σπίτι βρέθηκε το σακάκι ενός αλεξιπτωτιστή με μια τρύπα από σφαίρα στην πλάτη. Ο Trebes, αφού το εξέτασε, έδωσε εντολή να κάψουν το σπίτι. Ένας άντρας παραδέχτηκε ότι είχε σκοτώσει γερμανό αλεξιπτωτιστή, αλλά δεν ήταν δυνατόν να καταδικάσουμε κανέναν από τους άλλους για εγκλήματα ή λαφυραγωγία και ως εκ τούτου πρότεινα στον Trebes να μην προβεί στην εκτέλεση του σχεδίου και να μας δώσει εντολή να επιστρέψουμε παίρνοντας εκείνον τον άντρα μαζί μας. Όμως εκείνος ξεχώρισε όλους τους άντρες από το πλήθος και δήλωσε στις γυναίκες - μέσω του διερμηνέα - ότι θα τους εκτελέσουν και ότι πρέπει να τους θάψουν μέσα σε δύο ώρες. Όταν ο Trebes γύρισε την πλάτη του για μερικά λεπτά κατάφερα να διευκολύνω εννέα άντρες να δραπετεύσουν. Κατόπιν ο Trebes έβαλε τους άντρες να σχηματίσουν ένα ημικύκλιο, έδωσε τη διαταγή του πυροβολισμού και σε περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει".

Οι φωτογραφίες παραδόθηκαν στα Αρχεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το 1980 και μία σειρά απ' αυτές βρίσκεται στο Μνημείο στο Κοντομαρί.

Ο Trebes παρασημοφορήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, από τον Γκαίριγκ για τη γενναιότητά του με τον Σταυρό των Ιπποτών.

Τρία χρόνια αργότερα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Νορμανδία.

Ο Student, υπαίτιος για όλα τα αίσχη που έγιναν στην Κρήτη - όπως η σφαγή στην Κάνδανο και στο Κοντομαρί - μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη από τους Βρετανούς και τον Μάιο του 1947 προσήχθη ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου με τις κατηγορίες της δολοφονίας και κακομεταχείρισης αιχμαλώτων πολέμου στην Κρήτη. Το αίτημα της Ελλάδας για έκδοσή του, απορρίφθηκε. Τελικά, κρίθηκε ένοχος για τις τρεις από τις οκτώ κατηγορίες και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε για ιατρικούς λόγους το 1948. Ο Student δεν δικάστηκε ποτέ για εγκλήματα εναντίον πολιτών.



 ΠΗΓΕΣ : Wikipedia.com, TVXS.gr, palmografos.com/per, cretalive.gr



Επιμένει ο Λεβέντης στην παραίτηση Τσίπρα: Δεν έχει νόημα η συναίνεση, είπε



Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κυβέρνηση που να πηγαίνει λίγο με τα νερά τους και όχι να συγκρούεται με τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Αν ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αναζητώντας πολιτική συναίνεση, εγώ θα του ζητήσω να παραιτηθεί, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που επανέλαβε την θέση του περί συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού ή τεχνοκρατών.

Δεν έχει νόημα ένα τέτοιο συμβούλιο, πρόσθεσε ο κύριος Λεβέντης, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια κυβέρνηση που να πηγαίνει λίγο με τα νερά τους και όχι να συγκρούεται με τους Ευρωπαίους, γιατί όπως είπε, «με το να συγκρουστούμε, βγάζουμε τα μάτια μας».

Όταν εκβιάζεσαι, δεν μπορείς να χειριστείς ένα θέμα, οπότε γιατί κάθονται οι υπουργοί και οι βουλευτές, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων. 

Παράλληλα κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι «έχει εξουσιομανία, δεν είναι υπέρ λύσεων κυβερνήσεων συνασπισμού και της απλής αναλογικής».



Πηγή : protothema.gr


Διαλύουν την οικονομία



Τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο Ελεύθερος Τύπος για την υπερφορολόγηση της παραγωγικής Ελλάδας είναι συγκλονιστικά. Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν σε φόρους και εισφορές στον ΕΦΚΑ μέχρι και το 72% του εισοδήματός τους.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται όχι για φορολόγηση, αλλά για δήμευση εισοδήματος, η οποία θα οδηγήσει στην αύξηση της μαύρης εργασίας, θα εντείνει το κύμα μετανάστευσης επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες και θα απαξιώσει τον παραγωγικό ιστό που επιμένει ακόμα να επενδύει στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εταιρίες με κέρδη 30.000 ευρώ το 2016 θα πληρώσουν το 2017 το 60% σε φόρους και εισφορές, όταν στη Βουλγαρία οι φορολογικοί συντελεστές ανέρχονται σε 10-15% και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία επιχείρησης είναι υπόθεση δύο – τριών ημερών.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους επαγγελματίες. Και ειδικότερα για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι με 60.000 εισόδημα θα πληρώσουν φόρους και εισφορές πάνω από 42.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την επαγγελματική ομάδα, από την οποία ορισμένοι συνδικαλιστές έλεγαν το 2014 ότι τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας σε αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η κατάσταση όμως αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι πληρωμές εισφορών έχουν παγώσει και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξάνονται μήνα με το μήνα, αφού οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ όταν θα έλθουν τα πρώτα εκκαθαριστικά για τις δηλώσεις εισοδήματος του 2016, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντικρίσουν τα χαράτσια και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξημένους φόρους λόγω των περσινών αλλαγών στη φορολογική κλίμακα.

Μέσα σε δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα αποτελείωσε την πραγματική οικονομία, διέλυσε την αγορά με τα capital controls και εξόντωσε επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτό όμως το σύστημα δεν είναι βιώσιμο και για αυτό η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ.


Ελεύθερος τύπος


Τέλη κυκλοφορίας 2018: Αυξήσεις – φωτιά για 1.800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων



Είναι ένα σχέδιο που μάλλον υπήρχε από τον περασμένο χρόνο και τώρα ανασύρθηκε από τα συρτάρια για να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του 2017, οπότε και θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Καθώς τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν έναν από τους πλέον ... σίγουρους φόρους για το κράτος σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν αλλαγές με στόχο την αύξηση των εσόδων με διάφορες... πατέντες.
Το υπουργείο αποφάσισε να φέρει για ακόμη μια φορά αναστάτωση στην αγορά βάζοντας εκ νέου πάγο στις αγορές αυτοκινήτων καθώς και πάλι κανείς δεν θα ξέρει τι να αγοράσει για να γλιτώσει από τα κάθε είδους χαράτσια που σκέφτονται οι ... φωτεινοί εγκέφαλοι των φορομπηχτικών μηχανισμών.

Οι διαρροές, οι οποίες είναι το αγαπημένο σπορ πολλών αρμόδιων που ασχολούνται με τα τέλη κυκλοφορίας, δίνουν και παίρνουν. Τώρα μαθαίνουμε επισήμως πως για τον υπολογισμό των τελών
θα λαμβάνεται υπόψη:

η τιμή
η παλαιότητα
ο κυβισμός
οι ρύποι

Ανεπισήμως έχουν αρχίσει (μέσω διαρροών φυσικά) τα σενάρια για το πως θα γίνει τελικά ο υπολογισμός με βάση όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Κάπως έτσι οδηγούμαστε σε μειώσεις του κόστους των τελών κυκλοφορίας για όσους έχουν παλιό αυτοκίνητο και μικρής αξίας αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων που δεν υπολογίζεται ούτε οι ρύποι και έτσι θα έχουν και αυτά ευνοϊκό καθεστώς.

Με λίγα λόγια παλιά, μικρού κυβισμού αυτοκίνητα θα πληρώσουν, πάντα με βάση τα όσα διαρρέονται μικρότερα τέλη.

Αυτό όμως θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα του κράτους τα οποία ωστόσο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουν κάτω από τα σημερινά επίπεδα.

Έτσι θα πρέπει να αυξηθούν τα τέλη των αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2005. Αυτά είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα.

Η εξίσωση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, καθώς για ένα αυτοκίνητο δεκαετίας θα πρέπει να μειωθεί το τέλος λόγω μείωσης της αξίας, αλλά ταυτόχρονα να αυξηθεί λόγω των εκπομπών ρύπων. Για ένα καινούργιο αυτοκίνητο με χαμηλούς ο συντελεστής θα είναι μικρός, όμως το ίδιο αυτοκίνητο έχει πολλαπλάσια αξία από ένα αυτοκίνητο δεκαετίας και έτσι θα επιβαρυνθεί περισσότερο...

Το αλαλούμ λοιπόν συνεχίζεται, ακόμη σταθεροί συντελεστές δεν υπάρχουν και για ακόμη μια φορά το κυβερνητικό επιτελείο απλά κατάφερε να φέρει αναστάτωση... με σχέδια μιας επιτροπής η οποία κατάφερε με το τέλος ταξινόμησης να βάλει μπλόκο στα καινούργια αυτοκίνητα οδηγόντας σε ελαφρύνσεις για τα παλιά και ρυπογόνα!



Πηγή : newsit.gr


Στους 34 οι νεκροί από την επίθεση στο καζίνο της Μανίλα




Για απόπειρα ληστείας κάνουν λόγο οι αρχές.

Τραγικός ο απολογισμός από την επίθεση ενόπλου σε καζίνο της Μανίλα. Οι νεκροί είναι 34 -οι περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία- ενώ δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν. Οι Αρχές δεν μιλούν για τρομοκρατία, αλλά για απόπειρα ληστείας.


Πηγή


Δέκα νέοι σταθμοί διοδίων εντός του 2017 στην Εγνατία



Τη δημιουργία 10 νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό μέσα στο έτος αποφάσισαν οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομικών. Μάλιστα, οι τέσσερις θα πρέπει να λειτουργήσουν έως το τέλος Αυγούστου και οι υπόλοιποι έξι έως την 1η Νοεμβρίου. Με την απόφαση αυτή εκπληρώνεται ακόμα ένα από τα προαπαιτούμενα των θεσμών για την παραχώρηση του οδικού άξονα.

Οι κ. Σπίρτζης και Τσακαλώτος τροποποίησαν την υπουργική απόφαση του 2014 με την οποία καθορίστηκε για πρώτη φορά η αύξηση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενόψει παραχώρησης. Και ορίζεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των 10 νέων σταθμών διοδίων:

• Στις 31 Αυγούστου οι μετωπικοί σταθμοί Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων).

• Τη 10η Οκτωβρίου οι σταθμοί Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα).

• Για τους μετωπικούς σταθμούς Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδάνιου (648ο χλμ.) και όλους τους πλευρικούς σταθμούς η 1η Νοεμβρίου.

Με τους νέους σταθμούς, λοιπόν, ο «χάρτης» των διοδίων στην Εγνατία Οδό διαμορφώνεται ως εξής:

• Στον «κυρίως» οδικό άξονα (Αλεξανδρούπολη - Ηγουμενίτσα) θα υπάρχουν 14 μετωπικοί σταθμοί και 19 πλευρικοί.

• Στον κάθετο άξονα Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής θα λειτουργεί ένας μετωπικός σταθμός διοδίων.

• Στον κάθετο άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων θα λειτουργήσει ένας μετωπικός και ένας πλευρικός.

• Τέλος, στον κάθετο άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα θα λειτουργήσουν δύο μετωπικοί σταθμοί.

Tο ύψος των διοδίων

Οσον αφορά το ύψος των διοδίων, αυτό παραμένει προς το παρόν ως έχει (ενδεικτικά 2,40 ευρώ για τα Ι.Χ. σε όλους εκτός από τα Μάλγαρα που είναι το μισό). Οι χρεώσεις θα αναπροσαρμοστούν με νεότερη υπουργική απόφαση. Πάντως, προβλέπεται ότι σταδιακά (χωρίς συγκεκριμένη χρονική δέσμευση) οι περιαστικοί σταθμοί διοδίων σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σιάτιστα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη θα λειτουργήσουν με ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης (rebate) μέσω πομποδέκτη (η Εγνατία Οδός είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που δεν διαθέτει πομποδέκτη, ούτε μπορεί να λειτουργήσει με τους πομποδέκτες άλλων).

Στην υπουργική απόφαση γίνεται αναφορά στο μέλλον του συστήματος διοδίων στη χώρα μας: «Το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία σχεδιασμού, χρηματοδότησης, προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων δορυφορικής τεχνολογίας ή τεχνολογίας ασύρματης επικοινωνίας δεδομένων (π.χ. GSM), μέσω του οποίου θα διενεργούνται οι χρεώσεις διοδίων τελών στους αυτοκινητοδρόμους περιλαμβανομένης της Εγνατίας Οδού. Το ως άνω σύστημα εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2018».

Σήμερα, πάντως, στις 11 π.μ. παραδίδεται στην κυκλοφορία το τελευταίο νέο τμήμα (Λευκώνας - Κάτω Χριστός, μήκους 5 χλμ.) του κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα. Ο άξονας Λαγκαδά - Προμαχώνα, μήκους 96 χλμ., είναι η βασική οδική σύνδεση με τη Βουλγαρία. Τα 79 από τα 96 χλμ. του άξονα κατασκευάστηκαν και αποδόθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην κυκλοφορία τμηματικά από το 2001 έως και σήμερα, με 14 εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 465 εκατ. ευρώ και έχουν δύο λωρίδες ανά ρεύμα συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ). Τα υπόλοιπα 17 χλμ. του κάθετου άξονα είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα και διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ΛΕΑ.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ
Καθημερινή


Λοβέρδος: Η κυβέρνηση διέγραψε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη




Κόλαφο για την κυβέρνηση και δικαίωση για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αποτελεί η απάντηση που έστειλε στον Ανδρέα Λοβέρδο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όσον αφορά το θέμα της δικαστικής εκκρεμότητας της εταιρείας ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη.

Ο κύριος Παπαγγελόπουλος αποδέχεται ότι κατά το διάστημα που η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία δηλαδή στις 27 Απριλίου ήταν σε εκκρεμότητα η δικαστική προσφυγή που είχε κάνει η εταιρεία του κατά του ελληνικού Δημοσίου για το θέμα του επίμαχου προστίμου.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο η υπόθεση είχε συζητηθεί στο δικαστήριο στις 4 Απριλίου και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της διάσκεψης δηλαδή δεν έχει βγει απόφαση.

Κατά συνέπεια όπως προκύπτει και από την απάντηση του κυρίου Παπαγγελοπούλου η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει την τροπολογία στη Βουλή και να την ψηφίσει αποσκοπούσε στο να προλάβει την οποία αρνητική δικαστική απόφαση.



Πηγή: iefimerida.gr 


Νέα Δημοκρατία - Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συγκλονιστικό video




Με ένα βίντεο αποχαιρέτησε η Νέα Δημοκρατία τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο του κόμματος Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.







Γενική κατακραυγή κατά του Τράμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα



ΟΗΕ, Καναδάς, Γαλλία, Βρετανία ακόμα και η Goldman Sachs αποδοκιμάζουν την απόφαση του.

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού, συμφωνία-σταθμό για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη που υπέγραψαν 195 χώρες το 2015, αποτελεί «μεγάλη απογοήτευση στις παγκόσμιες προσπάθειες να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να προωθηθεί η παγκόσμια ασφάλεια», είπε χθες ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντεζάρικ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «παραμένει βέβαιος ότι οι πόλεις, οι πολιτείες, και οι επιχειρήσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών - μαζί με άλλες χώρες - θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν οραματικότητα και ηγεσία, εργαζόμενοι για την χαμηλού-άνθρακα, ευέλικτη οικονομική ανάπτυξη που θα δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις εργασίας και αγορές για την ευημερία του 21ο αιώνα», είπε ο Ντεζάρικ.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουν οι ΗΠΑ ηγέτιδα δύναμη σε περιβαλλοντικά θέματα, και ότι ο Γκουτέρες προσβλέπει στη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε «να χτιστεί το βιώσιμο μέλλον από το οποίο εξαρτώνται τα εγγόνια μας».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της διεθνούς τράπεζας επενδύσεων Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφεϊν, επέκρινε την απόφαση του Τραμπ.

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί πλήγμα για το περιβάλλον και για την ηγετική θέση των ΗΠΑ στον κόσμο», είπε ο Μπλάνκφεϊν, με την ετικέτα "ParisAgreement" (Συμφωνία Παρισιού).

Ο πρώην υποδιευθυντής της τράπεζας επενδύσεων Γκάρι Κον, κύριος οικονομικός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριζε επίσης την παραμονή της χώρας στη συμφωνία, μαζί με την κόρη του Τραμπ Ιβάνκα και τον υπουργό Ενέργειας Ρικ Πέρι.

Την απόφαση έχουν επικρίνει και άλλοι διευθυντές επιχειρήσεων, όπως ο Ίλον Μασκ της Tesla και ο Τζεφ Ίμελτ της General Electric.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι «απογοητεύθηκε» από την απόφασή του.  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας του Παρισιού χθες και δήλωσε ότι η απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία θα αποβεί ζημιογόνος για τα αμερικανικά συμφέροντα και τους Αμερικανούς.

Ο Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμα στα γαλλικά και αγγλικά, είπε ότι ο Τραμπ είχε «διαπράξει ένα λάθος ως προς τα συμφέροντα της χώρας του, των πολιτών του, και ένα λάθος για το μέλλον του πλανήτη μας».

«Σας διαβεβαιώνω απόψε ότι δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε μία λιγότερο φιλόδοξη συμφωνία. Αυτό αποκλείεται», είπε ο Μακρόν, ο οποίος κέρδισε την προεδρία στις αρχές Μαΐου.

«Μην απατάσθε όσον αφορά το κλίμα - δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο (plan B) γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικός πλανήτης (planet B)», είπε.

Τέλος, η υπουργός Περιβάλλοντος του Καναδά Κάθριν Μακ Κέν τόνισε πως «Ο Καναδάς είναι βαθιά απογοητευμένος από τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Συμφωνία του Παρισιού αποτελεί καλή συμφωνία για τον Καναδά και καλή συμφωνία για τον κόσμο. Καμία χώρα δεν μπορεί να σταματήσει τη δράση για την κλιματική αλλαγή».




Πηγή : newsbeast.gr


Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση των προσφύγων από το Ελληνικό



Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απέκλεισαν τη περιοχή του καταυλισμού των μεταναστών στο Ελληνικό και αναμένεται επιχείρηση εκκένωσης των χώρων του πρώην αεροδρομίου, από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που παραμένουν εκεί πολλούς μήνες.

Στις 04.40 τα ξημερώματα της Παρασκευής αστυνομικοί τοποθέτησαν κορδέλες στην κεντρική είσοδο, εμποδίζοντας την είσοδο στους περαστικούς, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στη δομή φιλοξενίας της Θήβας. Στο Ελληνικό ζουν περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες.