Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, σημείωσε αρχικά πως η κυβέρνηση στήριξε τη δημιουργία της:
«Είναι ένας θεσμός εξαιρετικά ενεργός που ελέγχει υποθέσεις σε πολλές χώρες. Είναι λάθος να λέτε πως ασχολείται αποκλειστικά μόνο με τη χώρα μας. Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 2020, στηρίχθηκε από την κυβέρνηση αυτή».
Παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση της Εισαγγελίας αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ερευνών, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι σεβαστή και κάνει τη δουλειά της, αλλά τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει επιλεκτικές διαρροές σε μέσα ενημέρωσης, ούτε ελέγχους σε δόσεις».
«Το ξέρουμε πολύ καλά, είναι άλλο το ενδιαφέρον ενός βουλευτή για έναν πολίτη και τελείως άλλο μια αποδεδειγμένη παρανομία, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση για πολιτικό χρήμα. Οι βουλευτές μας είχαν το θάρρος, όλοι, να ζητήσουν την άρση της ασυλίας τους», είπε και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία από τον Γ. Φλωρίδη για επιτάχυνση των διαδικασιών για υποθέσεις που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα:
«Το μόνο που ζητώ από την Εισαγγελία είναι με ταχύτητα να κάνει την εκκαθάριση των υποθέσεων. (…) Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι υποθέσεις που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα να επιταχύνονται και να εκκαθαρίζονται γρήγορα».



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου