Τρίτη 31 Μαρτίου 2026

Πιερρακάκης : Η κυβέρνηση δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα στην απόφαση 400.000€ για τα Τέμπη

 


Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, ερωτηθείς σχετικά στον ΑΝΤ1, είπε πως η εν λόγω απόφαση για μη άσκηση ένδικων μέσω και καταβολή αποζημιώσεων δείχνει ότι η κυβέρνηση σέβεται τον ανθρώπινο πόνο. 

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην ασκήσει ένδικα μέσα και να καταβάλουμε τις αποζημιώσεις στους πολίτες. Αυτό δεν πάει να πει ότι ασπαζόμαστε το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, αυτό έχει να κάνει με το ότι σεβόμαστε τον ανθρώπινο πόνο, το ελάχιστο καθήκον της πολιτείας είναι να δίνει το χέρι, και όχι να κουνάει το δάχτυλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την πρώτη απόφαση για ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου στην τραγωδία των Τεμπών εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επιδικάζοντας ποσό περίπου 400.000 ευρώ σε τέσσερις συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Μετά από 3 αναβολές η υπόθεση εκδικάστηκε και βγήκε στις 27 Μαρτίου επιδικάζοντας συνολικά 400 χιλιάδες ευρώ στα τέσσερα μέλη της οικογένειας που προσέφυγαν (ήτοι 100 χιλιάδες ανά μέλος).

Το δικαστήριο έκρινε, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας, ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει ευθύνη, λόγω της κακής κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου