Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της απειλής με χρήση ηλεκτρονικού μέσου σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών


 

Αποδέκτης απειλητικού μηνύματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγινε το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος Βορείου Ελλάδος ταυτοποιήθηκε 37χρονος ημεδαπός ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση απειλής με χρήση ηλεκτρονικού μέσου,σε βάροςΔημάρχου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική έγκληση, καθώς ο Δήμαρχος έγινε αποδέκτης μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλές κατά της ζωής και σωματικής ακεραιότητάς του.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής και στη συνέχεια παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, καθώς και σε συνεργασία με την εταιρεία – πάροχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε ο 37χρονος, ως χρήστης και διαχειριστής του λογαριασμού από τον οποίο εστάλη το απειλητικό μήνυμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για απειλή μέσω ηλεκτρονικού μέσου, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου