Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «Forbes 30 under 30»:
Νομίζω ότι είμαστε πια ώριμοι και έχουμε φτιάξει μία σχετική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί πρέπει να ενοποιήσουμε τον χώρο της έρευνας στην Ελλάδα, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι κατακερματισμένος, σπασμένος ουσιαστικά μεταξύ των ερευνητικών κέντρων τα οποία χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και των δραστηριοτήτων των πανεπιστημίων, που είναι ουσιαστικά στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.
- Νομίζω ότι θα έχουν έτοιμη μία πρόταση. Αυτό για εμάς είναι σχέδιο τρίτης τετραετίας, εφόσον ο ελληνικός λαός μάς εμπιστευτεί και πάλι, αλλά αυτές οι κυβερνητικές αλλαγές θέλουν πολύ χρόνο προετοιμασίας και είμαστε σε μία ανοιχτή διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα ώστε να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο το οποίο πραγματικά θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου