Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μέσω ΣΔΙΤ


 

Την υποβολή πέντε φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο ΣΔΙΤ του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. 

Το αντικείμενο της Σύμπραξης περιλαμβάνει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρηση του νέου νοσοκομείου. Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης θα είναι τριάντα (30) έτη, ενώ η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται σε 350,55 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ειδικότερα, το έργο προβλέπει την κατασκευή νοσοκομείου 425 κλινών, και ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:

  • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (10 κλινών)
  • Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας
  • Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας για χειρουργικά περιστατικά και χημειοθεραπείες
  • Μονάδα εξυπηρέτησης ασθενών με ψυχολογική υποστήριξη και Μονάδα Πόνου
  • Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων και περιορισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
  • Διαγνωστικό και Εργαστηριακό Τομέα («in vitro» και «in vivo»)
  • Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα και Τμήμα Θεραπειών Ραδιοϊσοτόπων
  • Υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, όπως μαγειρείο, πλυντήρια και κοινόχρηστοι χώροι.

Το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, ενώ το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στον διαγωνισμό αντικατοπτρίζει τη διεθνή αναγνώριση του ελληνικού πλαισίου ΣΔΙΤ, το οποίο κατατάχθηκε πρόσφατα στη 2η θέση παγκοσμίως στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την ωριμότητα, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του ελληνικού μοντέλου ΣΔΙΤ στην προσέλκυση κορυφαίων εγχώριων και διεθνών φορέων, καθώς και τη συστηματική τεχνική και θεσμική υποστήριξη της Μονάδας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία διασφαλίζει την ποιοτική προετοιμασία και ομαλή εξέλιξη όλων των έργων ΣΔΙΤ στην Ελλάδα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου