Το να έχεις ένα άνθρωπο υποχείριο για να εξυπηρετήσεις το σχέδιο σου, και να μην τον προστατεύεις, είναι ανήθικο, και φαίνεται ότι μετά τις αντιδράσεις και τα ερωτηματικά των πολιτών στο γιατί δεν εξετάζεται από γιατρούς ο Ρούτσι, η Κωνσταντοπούλου να αποφάσισε να στείλει τον άνθρωπο για εξετάσεις.
Στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μεταφέρθηκε για προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους ο Πάνος Ρούτσι, ο οποίος διανύει τη 19η ημέρα απεργίας πείνας, και αρνιόταν να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Ο πατέρας του Ντένις, συνεχίζει την κινητοποίησή του ζητώντας την εκταφή και περαιτέρω διερεύνηση της σορού του παιδιού του με την παρουσία ανεξάρτητου ιατροδικαστή.
«Θα πάω μέχρι τέλους. Είναι δικαίωμά μου και δεν θα μου το στερήσει κανείς», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας παράλληλα στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, που ανέφερε ότι αρνήθηκε ιατροφαρμακευτική βοήθεια. «Δεν αρνήθηκα καμία βοήθεια. Μου ρώτησαν αν χρειάζομαι κάτι και απάντησα ότι είμαι καλά», είπε για να δικαιολογήσει την άρνηση του.
Ο Πάνος Ρούτσι καταγγέλλει ότι, παρότι έχει δοθεί εντολή από το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος για εκταφή, δεν επιτρέπεται να οριστεί ιατροδικαστής της επιλογής της οικογένειας. «Δεν ζητάμε εκταφή μόνο για το DNA. Θέλουμε να έχουμε δικό μας ιατροδικαστή. Υπάρχουν ώρες που αισθάνομαι εξαντλημένος, αλλά αντέχω. Δεν θα σταματήσω μέχρι να πάρω αυτό το χαρτί. Δικαίωμά μου είναι να μάθω πώς πέθανε το παιδί μου», ανέφερε.
«Αν νομίζουν ότι θα φύγω από εδώ, κάνουν λάθος», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η κινητοποίησή του θα συνεχιστεί έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου