Πίσω από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Τζιχάντ αλ Σαμί, ένας 35χρονος Βρετανός συριακής καταγωγής.
Ο άνδρας έπεσε, αρχικά, με το αυτοκίνητο πάνω σε κόσμο έξω από τη συναγωγή Εβραϊκής Κοινότητας Χίτον Παρκ και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι. Επτά λεπτά, αργότερα, όπως ενημέρωσαν οι αρχές, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Σύμφωνα με το BBC, μεταξύ των τριών τραυματιών είναι ένας που μαχαιρώθηκε, ένας που χτυπήθηκε από το όχημα και ένας τρίτος που αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα «το οποίο μπορεί να υπέστη καθώς οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον δράστη».
«Πρέπει να νικήσουμε την άνοδο του αντισημιτισμού, για άλλη μια φορά» λέει ο Στάρμερ μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ
Η DailyMail αναφέρε ότι η οικογένεια του Σαμί ζει εδώ και 30 χρόνια στη Βρετανία και σήμερα κατοικεί στο Πρέστγουιτς, περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από τη συναγωγή. Ο ίδιος είχε λάβει τη βρετανική υπηκοότητα το 2006.
Ο δράστης φέρεται να είχε έναν γιο, καθώς όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, ο πατέρας του είχε μοιραστεί μια φωτογραφία με τον Σαμί να κρατά ένα μωρό, γράφοντας: «Καλώς ήρθες εγγονέ μου».
Γειτόνισσα που μίλησε στην Telegraph, από την πλευρά της, δήλωσε: «Ζούσε εκεί 10 χρόνια, χωρίς γυναίκα ή παιδιά, από ό,τι μπορούσα να δω. Δεν φαινόταν να μιλάει ποτέ με κανέναν εδώ γύρω».
«Τον έβλεπα να περπατάει με τις πιτζάμες και τις σαγιονάρες του, κουβαλώντας μια τσάντα με ψώνια. Ήταν αρκετά μυώδης και συνήθιζε να έχει τα βάρη γυμναστικής του στο γκαράζ του. Τα έβλεπα εκεί», πρόσθεσε.
Ο 35χρονος φέρεται να εργαζόταν ως δάσκαλος αγγλικών και προγραμματιστής υπολογιστών.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αιτών ασύλου ή αν ήρθε μέσω άλλης διαδρομής μετανάστευσης, όπως η «οικογενειακή επανένωση», η οποία επιτρέπει σε αλλοδαπούς να ενωθούν με συγγενείς που βρίσκονται ήδη στη Βρετανία.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου