Πάγωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ειδικά για την μείωση της φορολογίας στους νέους και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε χωριά.
Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, που κανένας δεν τις περίμενε, προκάλεσαν αναταραχή σε Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη.
Το ΠΑΣΟΚ ξεφτιλίστηκε γιατί εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία μάλλον είχε γραφτεί πριν από την ομιλία, και αναφέρει να είχαμε να λέγαμε, δείχνοντας για ακόμα μία φορά στους πολίτες την ανεπάρκεια τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι δεν μπορεί να πει κάτι σοβαρό, και δεν θα είναι στην επόμενη βουλή είπε «είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή».
Στο ΠΑΣΟΚ έχοντας γίνει ΣΥΡΙΖΑ και σε επίπεδο αρχηγού και σε επίπεδο στελεχών, επιστράτευσαν τη συνταγή της τοξικότητας και του λαϊκισμού υποστηρίζοντας πως «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απόψε στο βήμα της ΔΕΘ για να ‘‘αυτο-αποθεωθεί’’ ως μεταρρυθμιστής και εγγυητής της σταθερότητας ξεχνώντας ότι στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής του οι πολίτες δεν του αναγνωρίζουν τίποτα από τα δύο».
Και συνέχισε στο κρεσέντο βλακείας με την εποπτεία του Ανδρουλάκη «υπό το βάρος της κοινωνικής δυσαρέσκειας από τη διεύρυνση των ανισοτήτων, θυμήθηκε τις πολιτικές για μείωση των συντελεστών άμεσης φορολογίας, για τη νησιωτικότητα και την ορεινότητα αλλά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις».
Έφτασε στο σημείο να αναφέρει για να γελοιοποιηθεί περισσότερο στον κόσμο, ότι ο πρωθυπουργός αντιγράφει «τις προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρυσι στη ΔΕΘ και τις οποίες λοιδορούσε ως ‘‘δημοσιονομικό λαϊκισμό’’».
Πέταξαν και ένα ΟΠΕΚΕΠΕ, ξεχνώντας ότι υπάρχουν και στελέχη του κόμματος του μέσα σε αυτούς που έφαγαν λεφτά, μιλώντας για καρτέλ και καταλήγει ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Είναι ώρα για ένα συμβόλαιο αλήθειας με τους πολίτες. Είναι ώρα για πολιτική αλλαγή».
Με λίγα λόγια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι η πολιτική αλλαγή στην χώρα, αδιαφορώντας για το ότι όταν το ξεστομίζουν τρομάζει ο κόσμος και μόνο που το ακούει, γιατί τους πολίτες τους ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον τους και όχι η η αγωνία για την πολιτική επιβίωση πολιτικών αρχηγών, βουλευτών και διαφόρων στελεχών κομμάτων του 4 και 13%.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου