Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Στρατηγικό Σχέδιο τριετίας για τις υποδομές στην υγεία

 



Το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», που υλοποιούνται έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης ύψους 1,26 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος για την κατασκευή πρότυπων ΤΕΠ και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο του νοσοκομείου ο Πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Χωρίς να κρύβουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία κληρονομήσαμε, έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο τριετίας το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές, όπως αυτές οι οποίες δρομολογούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, να αξιοποιήσουμε επίσης στο μέγιστο τις ιδιωτικές χορηγίες.
  • Και θα έλεγα ότι κατ’ εξοχήν το νοσοκομείο “Αγία Σοφία” είναι ένα υπόδειγμα του πώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να μπορέσει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Από το αντικαρκινικό νοσοκομείο “ΕΛΠΙΔΑ” μέχρι την πλήρη ανακατασκευή σχεδόν όλων των ορόφων και του νοσοκομείου “Αγία Σοφία”, αλλά και του “Αγλαΐα Κυριακού” με ιδιωτική χορηγία.
  • Η χώρα χρειάζεται και σήμερα ακόμα μεγάλες ευεργεσίες, οι οποίες να μπορούν να συνδράμουν τους δημόσιους πόρους για να μπορέσουμε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν.
  • Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω ότι το πιο σύγχρονο, το πιο νέο, μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο το οποίο κατασκευάζεται στη χώρα, στη Θεσσαλονίκη, θα είναι έτοιμο καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2027. Είναι και αυτό αποτέλεσμα ιδιωτικής χορηγίας, όπως είναι και το καινούργιο κέντρο ψυχικής υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει σύντομα εδώ στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία”.
  • Γνωρίζουμε ότι έχουμε ελλείψεις, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό, και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε οι σύγχρονες υποδομές οι οποίες ήδη δρομολογούνται να πλαισιώνονται και από το απαραίτητο ανθρώπινο προσωπικό, έτσι ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί ακριβώς έτσι όπως πρέπει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου