Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης : «Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας. Παρόντες και απόντες»

 



Τη μεγάλη παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία το 1974, χάραξε και πέτυχε την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παραμένει αμετακίνητη στις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής της διακήρυξης γιόρτασαν χθες οι νεοδημοκράτες και οι νεοδημοκράτισσες.




Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλα τα στελέχη που διατέλεσαν πρόεδροι του κόμματος και άφησαν το στίγμα τους στην πορεία της Ν.Δ. αλλά και της χώρας: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Εβερτ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Πλακιωτάκης. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σ’ αυτή την ξεχωριστή γιορτή της συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς με μικροψυχία γύρισαν την πλάτη στην Ν.Δ. και δεν παρέστησαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, τους οποίους είχε προσκαλέσει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αυτό είναι απρέπεια και ντροπή για τους ίδιους.




«Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας. Παρόντες και απόντες», είπε ο πρωθυπουργός με φόντο τις γαλάζιες σημαίες, κάτω από τους ήχους της «γαλάζιας γενιάς» και μετά από ένα συγκινητικό βίντεο που «ξεφύλλισε» τους σταθμούς της παράταξης, νίκες και αγωνίες, γέλια και δάκρυα, όπως τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

«Χρόνια μας πολλά, νεοδημοκράτισσσες και νεοδημοκράτες της Αθήνας. Χρόνια πολλά στη μεγάλη μας παράταξη!», ήταν οι πρώτες φράσεις του πρωθυπουργού όταν ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης. «Μπροστά στο πρώτο σπίτι του κόμματος, που διάλεξε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». «Για πολλούς από μας, αυτά τα γραφεία ήταν το περιβάλλον όπου ξετυλίχθηκαν αλησμόνητες στιγμές της κομματικής μας ζωής. Εμείς που είμαστε για πάντα ΟΝΝΕΔίτες σίγουρα τα θυμόμαστε», είπε ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.





«Σε μια ευρύχωρη παράταξη, κάποιες στιγμές δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, πραγματιστή και αντιλαϊκιστή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε με νόημα «η ζωή έχει αποδείξει πως όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της Ν.Δ. τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους, που θέλουν μια περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή και τελικά ηττοπαθή».

«Σημαία της Ν.Δ. είναι ο ρεαλισμός και η πρόοδος. Η Ν.Δ. δεν κοιτά ούτε αριστερά ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά», ενώ αναφερόμενος στη σημερινή θέση της Ελλάδος είπε πως φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Και τόνισε ότι ο Οδικός Χάρτης για την Ελλάδα του 2027 έχει στον πυρήνα της μία χώρα με ανάπτυξη 3%, με πληθωρισμό 2%, με ανεργία 8%, με μέσο μισθό τα 1.500 ευρώ και με βασικό τα 950 ευρώ. «Να χαρίσουμε στη Ν.Δ. τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες», είπε ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτούμενος απο χιλιάδες κόσμο που τίμησαν την ημέρα ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου