Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Άγρια καταδίωξη ανηλίκων κακοποιών μετά από καταλήψεις σε σχολεία στην Κεφαλονιά - 2 αστυνομικοί τραυματίες

 


H παραβατικότητα ανηλίκων συνεχίζεται και εάν οι γονείς δεν επικοινωνήσουν οι γονείς στα πραβατικά τους παιδιά τις συνέπειες των πράξεων τους και τις συνέπειες που θα έχουν και οι γονείς απο τις πράξεις τους, δεν πρόκειται να αντιληφθούν τι τους περιμένει.

Ένα ακόμα περιστατικό βίας, συνέβη στο νησί της Κεφαλονιάς στην περιοχή Ληξούρι.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης στις 11:00 οι αστυνομικοί καλούνται να μεταβούν σε δυο σχολεία τα οποία είναι υπό παράνομη κατάληψη και υπάρχουν πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ μαθητών που πιθανών έχουν στην κατοχή τους μέχρι και μαχαίρια.

Τη στιγμή που φτάνουν οι αστυνομικοί στο Ληξούρι, ξεκινούν τους ελέγχους εντοπίζοντας ένα μηχανάκι με δύο άτομα πάνω. Του κάνουν σήμα να σταματήσει, όμως αυτό δεν σταματάει και με επικίνδυνους ελιγμούς επιταχύνει, περνάει τα στοπ βάζοντας σε κίνδυνο πεζούς που πάνε να περάσουν τον δρόμο.

Αρχίζει η καταδίωξη με τρεις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να ακολουθούν τη μηχανή και τους δύο ανήλικους κακοποιούς μέχρι που ακινητοποιείται η μηχανή και οι ανήλικοι προσπαθούν να ξεφύγουν. Ο ένας συνελήφθη κατευθείαν, ενώ ο άλλος τρέχει να ξεφύγει. Ο αστυνομικός ακολουθεί με τη μηχανή του τον οδηγό που εγκατέλειψε το μηχανάκι και ο ανήλικος μόλις βρει ευκαιρία κλωτσάει τη μηχανή ΔΙΑΣ ρίχνοντας κάτω τον αστυνομικό και τη μηχανή να πλακώνει το πόδι του ένστολου.

Τότε ο 15χρονος κακοποιός αντί να διαφύγει, γυρίζει πίσω και γρονθοκοπεί στο κεφάλι τον αστυνομικό με σιδερογροθιά. Ο αστυνομικός καταφέρνει να απεγκλωβιστεί και τραυματισμένος συνεχίζεται η καταδίωξη με τους δυο να είναι πεζοί πλέον. Μετά από 50 μέτρα αν και τραυματισμένος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες. Στην κατοχή του 15χρονου εντοπίστηκε μια σιδερογροθιά.

Από την καταδίωξη τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί ελαφρά. 

 Οι δύο επικίνδυνοι ανήλικοι κακοποιοί θα οδηγηθούν σήμερα Πέμπτη στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων», «απείθεια», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και νόμο «περί όπλων», καθώς και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου