Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Ανθελληνικό παραλήρημα από τον γελοίο Χαλήτ Χαμπίπογλου πρόεδρο της δήθεν «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας “Τούρκων” “Δυτικής” Θράκης»

 


Νέες προσβλητικές, ψευδείς και προκλητικές κατηγορίες προς την Ελλάδα εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας “Τούρκων” “Δυτικής” Θράκης», Χαλήτ Χαμπίπογλου.

Αυτή τη φορά το έκανε κατά τη διάρκεια των εργασιών της 57ης Τακτικής Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γενεύη της Ελβετίας. 

Ο προκλητικός Τούρκος κατέθεσε δύο υπομνήματα, στα οποία εξαπολύει βέλη κατά της Ελληνικής Πολιτείας, με υποτιθέμενες αφορμές τις ενέργειες για αναστολή λειτουργίας του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας και τις «επιθέσεις» από τα ελληνικά ΜΜΕ στους μουσουλμάνους βουλευτές της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και υπάλληλος σε δήμο της Γερμανίας αποδεικνύεται εξαιρετικά δραστήριος ανθέλληνας και προκλητικός, καθώς μόλις προχθές εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την προτροπή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας προς την Ελλάδα, να σεβαστεί τα δικαιώματα των «Τούρκων» της «Δυτικής» Θράκης!

Στην πρώτη αναφορά του προς τον ΟΗΕ, ο προκλητικός Τούρκος πρόεδρος της υποτιθέμενης «Ομοσπονδίας» ισχυρίζεται ότι το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας αντιμετώπισε «στιγματισμό» και «ρητορική μίσους» (!) για την επιτυχία του στις περασμένες ευρωεκλογές που «ενόχλησε ορισμένους πολιτικούς» και «κύκλους των ΜΜΕ»!!! «Ισχυρισμοί ότι το κόμμα ΚΙΕΦ υποστηρίχθηκε από την Τουρκία τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη και καταγράφηκαν αναφορές στα ΜΜΕ που ισχυρίζονταν ότι το κόμμα αποτελούσε υποτιθέμενο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Οπως φαίνεται, ο στιγματισμός, η χειραγώγηση και η δυσφήμιση που εκτοξεύτηκε μετά την επιτυχία του κόμματος στη Θράκη, είναι εκστρατεία με στόχο το κλείσιμό του», αναφέρεται στο κείμενο. Βέβαια, ξέχασε να προσθέσει στο κείμενο την αμίμητη δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ, Τσιντέμ Ασάφογλου, ότι «όσοι ψήφισαν το ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ήταν Τούρκοι»!

Στη δεύτερη αναφορά, ο προκλητικός Τούρκος Χαλήτ Χαμπίπογλου βάζει στο στόχαστρό του και πάλι τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί για «σοβαρή ρητορική μίσους», καθώς δημοσιεύουν ρεπορτάζ με «αβάσιμες και συκοφαντικές ειδήσεις» κατά των μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης. «Οι “Τούρκοι” (σ.σ. όπως τους αναφέρει) βουλευτές είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι και υπόκεινται σε αβάσιμες κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα ιδρύματα και οργανώσεις της “τουρκικής” κοινότητας της Θράκης στην περιοχή ή λόγω του κοινοβουλευτικού έργου που επιτελούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την προστασία των δικαιωμάτων της “τουρκικής” κοινότητας», αναφέρει. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «η σκόπιμη περιθωριοποίηση των βουλευτών που ανήκουν στην “τουρκική” κοινότητα της Θράκης από τα ελληνικά ΜΜΕ τροφοδοτεί την πόλωση στην κοινωνία και τη σταδιακή εξαφάνιση του δημοκρατικού περιβάλλοντος στη χώρα»!

Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Ιούλιο, ο προκλητικός και φαιδρός Τούρκος Χαλήτ Χαμπίπογλου είχε επιχειρήσει να κάνει σαμποτάζ στην (επερχόμενη τότε) συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε την Ελλάδα ως «μία χώρα με τη χειρότερη επίδοση στα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη»! Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη «Ομοσπονδία» προχωρά σε ανθελληνικό παραλήρημα. Ο Χαλήτ Χαμπίπογλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το μικρό μειονοτικό χωριό Μίρανα Ροδόπης, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες ζει και εργάζεται στον Δήμο Βίτεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, διατηρεί στενότατες σχέσεις με το τουρκικό ΥΠΕΞ και συχνά-πυκνά βγάζει «πύρινες» ανακοινώσεις κατά της Ελλάδας.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου