Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κυβέρνηση επενδύει συστηματικά στην παιδεία

 




Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση επενδύει συστηματικά στην παιδεία με αλλαγές που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, την αξιοποίηση τεχνολογίας καθώς και την  εκπαιδευτική διαδικασία και συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2024-25:

  1. Έχουν γίνει ακόμα 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα από το 2019 έως σήμερα το διδακτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων να έχει ενισχυθεί με περισσότερους από 37.500 δασκάλους και καθηγητές.
  2. Φέτος εγκαινιάζονται νέα μέσα διδασκαλίας. Οι πιλοτικές ζωντανές παραδόσεις του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου θα αρχίσουν στις 16 Σεπτεμβρίου για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το σκέλος των ασύγχρονων ενισχυτικών παραδόσεων για όλους τους μαθητές, σε πρώτη φάση για τα μαθήματα της νεοελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.
  3. Αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες θα ενεργοποιηθούν για πρώτη φορά το νέο σχολικό έτος, αρχής γενομένης από τη Γαύδο, όπου τρεις εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν δια ζώσης τα κύρια μαθήματα, ενώ οι υπόλοιπες παραδόσεις θα γίνονται live μέσω τηλεδιάσκεψης.
  4. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο μάθημα: η εγκατάσταση των διαδραστικών ψηφιακών πινάκων για τις ανάγκες όλων των τάξεων από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου έχει πλέον ολοκληρωθεί σε ποσοστό 78,6%, με 28.504 συσκευές να βρίσκονται ήδη σε σχολικές αίθουσες.
  5. Για την επαφή με τους γονείς και την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού: στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr έχουν δημιουργηθεί πλέον 1.433 προφίλ και έχουν υποβληθεί περισσότερες από 300 αναφορές.
  6. Μέσω της εφαρμογής e-Parents γονείς και κηδεμόνες ενημερώνονται για τη βαθμολογία των παιδιών και για ανακοινώσεις που εκδίδει η σχολική μονάδα. Πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί η πρόσθετη δυνατότητα ενημέρωσής τους για τις απουσίες, την ύλη και τον προγραμματισμό συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς.
  7. Νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων, που περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο συνεπειών με μέτρα κατά της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, απαγορεύοντας την εμφανή κατοχή και χρήση κινητών, προβλέποντας αυξημένες ποινές σε περιπτώσεις που μαθητής καταγράφει συμμαθητές ή καθηγητές του χωρίς συναίνεση.
  8. Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με Δράσεις Ενεργού Πολίτη.
  9. Αναμόρφωση μαθήματος πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
  10. Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός: Στην Α’ Λυκείου εισάγεται διαδικτυακά, προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και τις κλίσεις τους.
  11. Ενίσχυση της φιλαναγνωσίας-προώθηση πολλαπλού βιβλίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου