Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Η Χεζμπολάχ χτύπησε το Ισραήλ με 320 πυραύλους - Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ


 

Το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Η επίθεση έγινε με μεγάλο αριθμό drones και είναι αντίποινα για τη δολοφονία ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ολοκλήρωσε «την πρώτη φάση» αντιποίνων του για τον θάνατο του Φουάντ Σουκρ. Σημείωσε ότι έπληξε 11 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους και ότι εξαπέλυσε πάνω από 320 πυραύλους Κατιούσα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι πραγματοποιεί προληπτικά πλήγματα στον Λίβανο, αφού εντόπισε προετοιμασίες για επιθέσεις «μεγάλης κλίμακας» από την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε πως κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο εσωτερικό μέτωπο. Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Σε μια πράξη αυτοάμυνας για την απομάκρυνση αυτών των απειλών, ο (ισραηλινός στρατός) πλήττει τρομοκρατικούς στόχους στο Λίβανο, από τους οποίους η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να εξαπολύσει τις επιθέσεις της εναντίον ισραηλινών πολιτών», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ «σύντομα θα εκτοξεύσει ρουκέτες και πιθανώς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου