Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

"Δένουν" τον ηθικό αυτουργό της δολοφονία του τοπογράφου και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη

 



Σύμφωνα με τις αρχές ο ηθικός αυτουργός είναι παλιός «συνεργάτης» του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στις αγοραπωλησίες ακινήτων και κατασκευαστικές δραστηριότητες στη Μύκονο, και φαίνεται πως μετά τον βίαιο θάνατό του αναδεικνύει σε κύκλους της Μυκόνου την «καλή συνεργασία και φιλία» που είχε με το θύμα, παρουσιάζοντας ως «ντοκουμέντα επιβεβαίωσης» την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσά τους, για να αποπροσανατολίσει.

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στο πλαίσιο των ερευνών έχουν διαπιστώσει ότι τα μηνύματα που «επιδεικνύονται» για να αποπροσανατολίσουν προσδιορίζονται χρονικά το 2019-2020, μια περίοδο που το θύμα φέρεται να είχε καλές σχέσεις με τον φερόμενο ύποπτο.

Σε 11 καταθέσεις που έχουν λάβει οι αρμόδιοι αξιωματικοί από τρεις επιχειρηματίες, δύο άτομα που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές εργασίες και άλλα άτομα που κινούνταν στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, «φωτογραφίζοντας» ως βασικό ύποπτο το ίδιο άτομο, αναφέρουν ότι οι έντονες διαμάχες και προστριβές ανάμεσά τους ξεκίνησαν από τα τέλη  2020 και έπειτα. Επισημαίνεται πως η έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο κινητό τηλέφωνο και τις τηλεφωνικές συνδέσεις του 54χρονου τοπογράφου έχουν προχωρήσει, έως αυτή τη στιγμή, με ανακτήσεις δεδομένων έως και το 2022.

Η αρχική διαμάχη ανάμεσα σε τοπογράφο και επιχειρηματία, όπως αναφέρεται σε κάποιες καταθέσεις μαρτύρων, προήλθε από τις αγοραπωλησίες δύο «γεωτεμαχίων», το ένα περίπου 6.000 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου και το άλλο 5.000 τ.μ. στα Χουλάκια-Τυροκομείο, Πανόραμα, Αγίου Στεφάνου Μυκόνου, πάνω από το λιμάνι του νησιού. Τα δύο οικοδομήσιμα «φιλέτα» περιήλθαν στην κατοχή του τοπογράφου και του συνεταίρου του. Ο βασικός ύποπτος είχε δικό του οικόπεδο δίπλα σε αυτά, ωστόσο με την αγορά των δύο οικοπέδων και την περίφραξή του αποκλειόταν η πρόσβαση και διέλευση προς το δικό του οικόπεδο καθιστώντας το «άχρηστο».

Τότε ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, οι απειλητικές εκφράσεις για τη ζωή του 54χρονου τοπογράφου από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία του νησιού. Ακολουθούν δύο επιθέσεις στον τοπογράφο το 2020 στο νησί της Μυκόνου, χωρίς να τις καταγγείλει τότε. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ο τοπογράφος δέχεται μία ακόμη επίθεση κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, για την οποία υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων. Και για τις 3 επιθέσεις, όπως αναφέρουν μάρτυρες στις καταθέσεις τους, θεωρούσε υπεύθυνο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Την ίδια ώρα ο 54χρονος τοπογράφος, αξιοποιώντας πληροφορίες που προέρχονταν από την επαγγελματική του δραστηριότητα στη Μύκονο, προλαβαίνει και αγοράζει 10 στρέμματα γεωτεμαχίου, ιδιοκτήτες των οποίων εμφανίζονται συγγενικό του πρόσωπο και συνεργάτης του στην περιοχή Καραπέτης (Καλό Λιβάδι), ακριβώς δίπλα από τα περίπου 60 στρέμματα που είχε αγοράσει η εταιρία, η οποία θα κατασκεύαζε γνωστό ξενοδοχείο. Εξαιτίας της επένδυσης, οι διπλανές εκτάσεις από το ξενοδοχείο απέκτησαν πολύ μεγαλύτερη αξία, την ώρα μάλιστα που η ίδια εταιρία κατασκευής του ξενοδοχείου επιθυμούσε την επέκταση του χώρου. Αυτή η αγορά φαίνεται πως επέφερε τη μεγαλύτερη ρήξη ανάμεσα στον τοπογράφο και στον επιχειρηματία, που και ο ίδιος επεδίωκε την αγορά των συγκεκριμένων «χρυσοφόρων» γεωτεμαχίων, αλλά δεν πρόλαβε…

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου είχε συναντηθεί δύο φορές με τον ύποπτο για ηθική αυτουργία, μία το περασμένο Πάσχα και μία λίγο παλιότερα, όπου μιλούσαν για «δουλειές».

Οι αστυνομικοί αναμένουν παραγγελίες του ανακριτή, προκειμένου να προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου κατηγορούμενου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και υπόπτων για ηθική αυτουργία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου