Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ τριπλάσια στην καταλληλότητα η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη - Κασσελάκη

 



Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει και άλλο την ψαλίδα με τον  ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ένα πτωτικό σερί που παρουσίαζε η ΝΔ εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες, η δημοσκόπηση της Interview που παρουσιάζει σήμερα η POLITIC, για τις Ευρωεκλογές, ανεβάζει τα ποσοστά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Παρά την επικράτηση της αντισυστημικής ψήφου στις ευρωεκλογές, και το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες μετά από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, οι ψηφοφόροι στα δεξιά της ΝΔ δε φαίνεται να μετακινήθηκαν προς την Ελληνική Λύση που μείωσε τα ποσοστά της.



Ούτε στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός δεν έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη - Κασσελάκη είναι σχεδόν τριπλάσια. 

Η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει από 7 έως 8 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ από 3 έως 4 και το ΠΑΣΟΚ 3 ευρωβουλευτές.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ προηγείται η Βόζεμπεργκ Ελίζα με ποσοστό 34,5%. Ακολουθούν ο Μπελέρης Φρέντι (28,1%), ο Μεϊμαράκης Βαγγέλης (27,3%), ο Αυτιάς Γιώργος (20,4%), η Μελέτη Ελεονώρα (19%), ο Τσιόδρας Δημήτρης (17,9%), ο Δήμας Πύρρος (16,4%) και ο Κυμπουρόπουλος Στέλιος (15,9%).

Αντίστοιχα, στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Αρβανίτης Κώστας (42,3%) ενώ ακολουθεί ο Παππάς Νίκος (37,3%). Ο Φαραντούρης Νίκος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 36,5% και ακολουθεί η Μπεκατώρου Σοφία με 24,4%



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου