Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Αυτοτραυματίστηκε γυναίκα στη Νίκαια για να ενοχοποιήσει τον κακοποιητή πρώην σύζυγο της που είχε μηνύσει άλλες 6 φορές

 



Ελεύθερος αφέθηκε ο 57χρονος κατά επανάληψη κακοποιητής της γυναίκας του, ο οποίος κρατούνταν μετά την ψεύτικη αναφορά της πρώην συζύγου του στη Νίκαια ότι τη μαχαίρωσε στην κοιλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 57χρονη φέρεται να αυτοτραυματίστηκε, παρά τους αρχικούς ισχυρισμούς της για επίθεση του πρώην συζύγου της.

Αυτοτραυματισμός, είναι η εκτίμηση του ιατροδικαστή για τη γυναίκα στη Νίκαια

Η γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο εκεί όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ και η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για αυτοτραυματισμό.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, και από τις καταθέσεις δεν προκύπτει παρουσία του άνδρα στο χώρο. Αντιθέτως προκύπτει ότι ήταν μακριά.

Με όλα αυτά τα δεδομένα ελήφθη απόφαση να αφεθεί ο άνδρας ελεύθερος.

Ωστόσο ενημερώθηκε η Εισαγγελέας και διέταξε την υποβολή του προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη και μετά το πέρας της νοσηλείας ακούσιο εγκλεισμό για την γυναίκα.

Υπενθυμίζεται πως η ίδια κάλεσε στο 100 το βράδυ της Δευτέρας 27/5, λεγοντας: «Ο άντρας μου με έχει καρφώσει με ένα μαχαίρι στην κοιλιά». Αμέσως μετά εκλεισε το τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην ΕΛΑΣ.

Ο 57χρονος πρώην της φέρεται να ήταν κακοποιητικός για χρόνια, και σύμφωνα με τις αρχές είχαν υποβληθεί δικογραφίες σε βάρος του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και ακόμα και γείτονες καλούσα να στο 100 για να καταγγείλουν τον 57χρονο.

Η 57χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνιόταν τη μεταφορά της σε κάποια δομή αλλα και την εγκατάσταση της εφαρμογής panic button.

Το 2019, ήταν η πρώτα φορά, που η 57χρονη πέρασε το κατώφλι των αστυνομικών αρχών υποβάλλοντας σχετική μήνυση. Ακολούθησε από μια μήνυση σε βάρος του 57χρονου το 2020 και το 2021, μέχρι το 2022 που οι μηνύσεις ανήλθαν σε δυο.

Το 2023 υπεβλήθη από την 57χρονη νέα μήνυση ενών μόλις στους πεντε πρώτους μήνες τους 2024, οι μηνύσεις έγιναν τρεις. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν πως η γυναίκα αρνήθηκε τρεις φορές την εφαρμογή panic button.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση, του περασμένου Φερβρουαρίου, που οι αρχές ενημερώθηκαν για ακόμα ένα ενδοοικογενειακό επεισόδιο σε βάρος της, με την ίδια να αρνείται να υποβάλλει μήνυση. Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να σχηματίσουν μόνοι του δικογραφία καθώς πρόκειται για αυτεπάγγελτο αδικημα.

Τελευταίο περιστατικό είχε σημειωθεί μόλις ένα μήνα πριν, στις 27 Απριλίου 2024, ενώ ο 57χρονος είχε συλληφθεί τουλάχιστον 6 φορές, κατά τις οποίες είχε περάσει αυτόφωρο, ωστόσο είχε αφεθει ελευθερος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου