Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Metron Analysis: Ανεβαίνει η Ν.Δ., στις 16,9 μονάδες η διαφορά με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ - Χάνει και άλλο το ΠΑΣΟΚ

 



Κέρδη πάνω των δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ  ενόψει ευρωεκλογών κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ χαντακωμένο από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την συμπεριφορά του, συνεχίζει την πτωτική δημοσκοπική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%, αφού θέλει να ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη μόλις στο 9%, να θεωρείται ακατάλληλος από τους πολίτες.




Το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό μπροστά από την Ελληνική Λύση που εμφανίζει απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδων. 

Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου από το 0,8% τον Μάρτιο τώρα ανέβηκε στο 1,6%.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στην δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης χαμηλά μαζί με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ωστόσο η τάση είναι ελαφρά πτωτική σε σχέση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά ενώ παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες



















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου