Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου - Τα F35 κατέριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

 



Άνοιξε ο εναέριος χώρος του Ισραήλ

Το άνοιγμα του εναέριου χώρου του Ισραήλ που είχε κλείσει λόγω της επίθεσης του Ιράν ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας στις 7:30 το πρωί

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Η αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο της Νεγκέβ υπέστη ελαφρές ζημιές και είναι λειτουργική. Το Ιράν νόμιζε ότι θα παραλύσει τη βάση αλλά απέτυχε.

Η κατάρριψη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν έγινε απο τα F35 του Ισραήλ και των ΗΠΑ.


Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Δεν αναζητούμε την σύγκρουση με το Ιράν αλλά δεν θα διστάσουμε να ενεργήσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμ την άμυνα του Ισραήλ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις αναχαίτισαν περισσότερα από 70 drone και τουλάχιστον τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιράν. Τους βαλλιστικούς πύραυλους αναχαίτισαν πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους το Ιράν εκτόξευση 185 drones και 36 πυραύλους Κρουζ. Οι περισσότερες εκτοξεύσεις έγιναν από το Ιράν αν και υπήρξαν ορισμένες από Ιράκ και Υεμένη. Το Ιράν εκτόξευσε και 110 πυραύλους εδάφους-εδάφους.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει από τις ΗΠΑ στην Αθήνα μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάζει στις 23:00 (ώρα Ελλάδος).

Επιστολή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Δεν επιζητούμε την κλιμάκωση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου