Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πλήρης αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για την προκλητική απόφαση για τον Μάτι που στηρίχθηκε στον Π.Κ. έγκλημα του 2019

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε πριν φύγει από κυβέρνηση, να περάσει νόμους στον Ποινικό Κώδικα για να ξεπλένουν τα εγκλήματα των συντρόφων τους.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση και την προκλητική απόφαση που εξόργισε όλη την κοινωνία κατά της δικαιοσύνης, εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας έγκλημα η αλλιώς καθαρίζουμε τους συντρόφους να πέσουν στα μαλακά, που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία. 

Υποχρεωτικά, αν και είναι στην ευχέρεια και την σοβαρότητα και την ηθική των δικαστών εάν θα το εφαρμόσουν, κάθε κατηγορούμενος δικάζεται με βάση την επιεικέστερη νομοθεσία που έχει ισχύσει - έστω και για μία ημέρα - από τον χρόνο τέλεσης της πράξης του μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της απόφασης. 

Με λίγα λόγια οι όποιες αλλαγές της Ν.Δ. στον Π.Κ. δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν σε αυτή την υπόθεση, αλλά οι δικαστές θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν στην φυλακή μετά την προκλητική απόφαση έστω τους έξη που έκριναν ότι είναι ένοχοι.

Αυτό που προκαλεί περισσότερο την κοινωνία, είναι ότι ο ένοχος ΣΥΡΙΖΑ και ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης που φωνάζει για το κράτος δικαίου αλλά επιλεκτικά, δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση αγανάκτησης για την απόφαση που πρόσβαλε την μνήμη 104 νεκρών.

Οι δικαστές σε αυτή την υπόθεση έκαναν έγκλημα κατά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών. Δεν σεβάστηκαν τον πόνο τους, δεν σεβάστηκαν ότι αυτοί οι άνθρωποι περίμεναν έξη ολόκληρα χρόνια για δικαιοσύνη. Είχαν την ευχέρεια να δικάσουν στα σοβαρά και με την βαρύτητα που αρμόζει στο έγκλημα, αλλά συνειδητά και πίσω από του Π.Κ. του 2019 εφάρμοσαν αυτό που ήθελαν αυτοί να εφαρμόσουν, τελεία και παύλα, και αυτό που έγινε είναι ακόμα μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της δικαιοσύνης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου