Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Το φασιστικό ΚΤΗΝΟΣ της Ρωσίας δολοφονεί όποιον αντιδρά στο καθεστώς του

 


Σφοδρές αντιδράσεις για την δολοφονία του Ναβάλνι από το καθεστώς του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο φασισμός δεν ηττήθηκε ποτέ ως ιδέα», υπενθυμίζει σε άρθρο γνώμης στους New York Times ο Αμερικανός ιστορικός Τίμοθι Σνάιντερ. 

Η σημερινή Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, πληροί τα περισσότερα από τα κριτήρια που τείνουν να αποδέχονται οι ειδικοί για τον φασισμό, ο Βλαντιμίρ Ούτιν είναι αδιαμφισβήτητα φασίστας και μάλιστα επικίνδυνος.

Οσον αφορά το γεγονός ότι πολλοί δυσκολεύονται ή διστάζουν να δουν τη Ρωσία του Πούτιν ως ένα φασιστικό κράτος, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι η ΕΣΣΔ του Στάλιν αυτοκαθοριζόταν ως αντιφασιστική οντότητα. Ο Πούτιν διατυμπανίζει ότι ο εχθρός είναι ο φασισμός, αλλά ο πραγματικός φασίστας  είναι εκείνος και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Οταν φασίστες όπως ο καταζητούμενος δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλούν άλλους ανθρώπους «φασίστες», ο φασισμός οδηγείται «στο παράλογο άκρο του ως λατρεία του παραλογισμού». Πρόκειται για ένα ύστατο σημείο όπου η ρητορική μίσους αντιστρέφει την πραγματικότητα και η προπαγάνδα είναι καθαρή επιμονή. Πρόκειται για την απόλυτη επικράτηση της θέλησης επί του λόγου. «Το να αποκαλείς τους άλλους φασίστες ενώ είσαι εσύ φασίστας, είναι η κατεξοχήν πουτινική πρακτική των Πούτιν. Ο Τζέισον Στάνλεϊ, ένας Αμερικανός φιλόσοφος, την αποκαλεί “υπονομευτική προπαγάνδα”.

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, γνωστού αντιφρονούντα και επικριτή της Μόσχας και προσωπικά του δικτάτορα, ο οποίος πέθανε, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, σε φυλακή της Αρκτικής υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, με τη Δύση να ζητεί εξηγήσεις από τη Ρωσία, και τον δικτάτορα Πούτιν να σωπαίνει χωρίς λέξη δείχνοντας το πόσο αδίστακτος δολοφόνος είναι.

Από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δολοφονημένο αντιφρονούντα, όπως στη Βαρσοβία, όπου οι διαδηλωτές – στην πλειονότητά τους νέοι– φώναζαν “Πούτιν, δολοφόνε” και “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ”.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και στο Βερολίνο μπροστά στη ρωσική πρεσβεία με συνθήματα όπως “Πούτιν δολοφόνε! Ο Πούτιν στη Χάγη”, όπου έχει την έδρα του το Διεθνές Δικαστήριο, και έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του για εγκλήματα πολέμου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μπροστά στη ρωσική αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον, πραγματοποιήθηκε άλλη συγκέντρωση. “Είναι μια τραγική ημέρα”, δήλωσε η Πολίνα, μια 29χρονη γυμνάστρια, χαρακτηρίζοντας τον Ναβάλνι “σύμβολο ελευθερίας, γενναιότητας και αντίστασης”.

Άνθρωποι έκαναν ουρές χθες το βράδυ για να αφήσουν ένα λουλούδι σε πολλές ρωσικές πόλεις στα μνημεία για τους πολιτικούς αντιφρονούντες, παρά την προειδοποίηση των ρωσικών αρχών να μην γίνου διαδηλώσεις, γιατί θα τις καταστείλει ο αιμοσταγής δικτάτορας.

Σε κανάλια στο ρωσικό Telegram, που ειδικεύονται στην παρακολούθηση της καταστολής πράξεων διαμαρτυρίας, αναφέρθηκαν συλλήψεις από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι χειρότερος απο τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κίμ Γιονγκ Ούν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου