Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Το καθεστώς του Πούτιν πραγματοποίησε πάνω από 340 συλλήψεις σε εκδηλώσεις στη μνήμη του Ναβάλνι

 


Τρομοκρατία στην Ρωσία με τον αιμοσταγή δολοφόνο δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν να δίνει εντολή για συλλήψεις στις εκδηλώσεις μνήμης για την δολοφονία του Ναβάλι

340 άνθρωποι συνελήφθησαν σε 30 ρωσικές πόλεις σε εκδηλώσεις που έγιναν στη μνήμη για την δολοφονία απο το καθεστώς Πούτιν του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συλλήψεων σε πολιτικές κινητοποιήσεις στη Ρωσία μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις κατά της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε η Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία. 

Η OVD-Info ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων έγιναν στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, όπου το κίνημα υπέρ του Ναβάλνι ήταν παραδοσιακά ισχυρό, με 74 και 49 κρατούμενους, αντίστοιχα.

Δημοσιογράφος του Reuters είπε ότι συνελήφθησαν ακόμα και όσοι άφηναν λουλούδια και έκλαιγαν. Η OVD-Info ανέφερε επίσης μεμονωμένες συλλήψεις σε μικρότερες πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Σημειώνουμε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7 κάλεσαν τη Ρωσία να διαλευκάνει πλήρως τις συνθήκες του θανάτου του.Οι υπουργοί «εξέφρασαν την οργή τους για τον θάνατο στη φυλακή του Αλεξέι Ναβάλνι, που καταδικάστηκε άδικα για νόμιμες πολιτικές δραστηριότητες και τον αγώνα του κατά της διαφθοράς», ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιταλία, που ασκεί την περίοδο αυτή την προεδρία της G7.Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ συναντήθηκαν εχθές στο Μόναχο. Κατά την έναρξη της συνεδρίασής τους τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πέθανε με εντολή του δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν στη φυλακή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου