Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Δολοφόνησαν και τον ιερέα που ήθελε να κάνει την κηδεία του Ναβάλνι αφού τον συνέλαβαν πρώτα

 


Ρωσία χειρότερο καθεστώς από την Βόρεια Κορέα, με ένα αδίστακτο καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου δικτάτορα στο τιμόνι της χώρας.

Θέλοντας να καλύψουν τα ίχνη του δικτάτορα που έδωσε εντολή για την δολοφονία του Ναβάλνι, δεν παραδίδουν την σορό του Αλεξέι, κρύβοντας την ακόμα και απο τους συγγενείς του. Οι αρχές του καθεστώτος, δεν θέλουν να ανακαλυφθεί η μέθοδος που δολοφόνησε άλλο ένα αντικαθεστωτικό με εντολή του επικίνδυνου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το παραμύθι του καθεστώτος για δήθεν «Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου» στο Ναβάλνι δεν πείθει κανένα παρά μόνο ηλίθιους Ρώσους που πιστεύουν τον δικτάτορα. Η μητέρα του θύματος μετέβη στο νεκροτομείο της φυλακής, στη Σιβηρία, για να παραλάβει τη σορό του, διαπίστωσε ότι δε βρίσκεται εκεί. Πού βρίσκεται ο Ναβάλνι; Κανείς δεν απαντά στη Λουντμίλα Ναβάλνι, η οποία μιλά ανοιχτά πια για δολοφονία και ορκίζεται ότι δεν θα τα παρατήσει. «Και ας με βάλουν φυλακή, εγώ θα φωνάζω», λέει και καλά θα κάνει αφού είναι μαζί της όλη η διεθνή κοινότητα.

Το καθεστώς συλλαμβάνει και τιμωρεί όποιον τολμήσει να διαδηλώσει για την δολοφονία του Αλεξέι, και σε βάρος του αιμοσταγή καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανάμεσά τους, συνελήφθη και ένας ιερέας, στην Αγία Πετρούπολη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έκανε κηδεία για τον θανόντα. Σύμφωνα με τη χήρα του Ναβάλνι, ο ιερέας Γκριγκόρι Μίχνοφ- Βαϊτένκο συνελήφθη και αυτός κοντά στο σπίτι του, ενώ κατευθυνόταν προς το μνημείο Σολοβέτσκι για τα θύματα των πολιτικών διώξεων στη Σοβιετική Ένωση. Λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε στο Telegram το μέλος της αντιπολίτευσης Μπόρις Βισνέβσκι, ο Μίχνοφ- Βαϊτένκο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, και αυτό δείχνει ότι οι δολοφόνιες απο το καθεστώς ακόμα και ιερέων συνεχίζονται ασύστολα.

«Στον αστυνομικό σταθμό νούμερο 43, ο δικηγόρος του κάλεσε ασθενοφόρο. Ο Γκριγκόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευθεί», είπε ο Βισνέβσκι. Έτσι, αφού ο ιερέας συνελήφθη και έπαθε εγκεφαλικό, «επιστρατεύθηκε» άλλος, αν και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι ο Μίχνοφ- Βαϊτένκο δεν ανήκει στους κύκλους της και κάλεσε τον κόσμο να τον αγνοεί.

Στη Ρωσία, όπου ακόμα και ο... ιερέας που θα κηδέψει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης βρίσκει τον μπελά του, είναι μάλλον λογικό ότι οι ανθυποψήφιοι του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν θα φοβούνται. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου