Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Σταθερά πρώτη η Ν.Δ. δεύτερο το ΠΑΣΟΚ αλλά αδύναμο να ανεβάσει ποσοστά, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

 



Στη δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Attica TV, καταγράφεται και πάλι η κυριαρχία της ΝΔ. 

Στη δεύτερη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ που δείχνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις αδύναμο να καρπωθεί την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που χάνει συνέχεια ποσοστά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ προηγείται με 30%, δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9% και η Ελληνική Λύση με 5%. Στο 3% καταγράφεται η δύναμη της Νέας Αριστεράς, της Νίκης και των «Σπαρτιατών», ενώ 2,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας και 1,5% το ΜέΡΑ 25.




Οι ερωτηθέντες λένε «ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συντριπτική πλειοψηφία να ζητά τη δημιουργία αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου κανόνων.

Κατά την έρευνα, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 37%.

Θετικοί στην προοπτική της ίδρυσης εμφανίζονται το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 36% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 65% του ΠΑΣΟΚ και το 22% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΚΕ.

Παράλληλα, διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες σχετικά με τα αποτελέσματα της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς το 36% θεωρεί ότι τα νέα ιδρύματα θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ, ενώ το 35% πιστεύει ότι θα υπάρξει υποβάθμιση της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.

Το 42%, πάντως, θεωρεί ότι το πιο θετικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την ίδρυσή τους θα είναι η ανάσχεση της τάσης φυγής των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου