Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Δύο συλλήψεις Γεωργιανών και ταυτοποιήσεις για τις δολοφονίες Ρουμπέτη και Σκαφτούρου

 


Μετά τις κρίσεις και την τοποθέτηση νέων αξιωματικών σε καίριες θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., παραδώθηκαν οι φάκελοι των ερευνών, και απέδωσε η μεθοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, γύρω από τις εκτελέσεις μελών της Greek mafia, καθώς πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές που οδηγήθηκαν σε συλλήψεις δολοφόνων του οργανωμένου εγκλήματος και αυτό δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. είναι αναμφισβήτητη.

Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στη σύλληψη τουλάχιστον δυο εκτελεστών, που είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και την απόπειρα κατά του Μαυρόπουλου στη Πιερία.

Ανάμεσα σε εκείνα τα στοιχεία που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εν λόγω συλλήψεις, ήταν αποτύπωμα το οποίο είχε εντοπιστεί μετά την εκτέλεση του Σκαφτούρου, στο εξοχικά του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, το αποτύπωμα είχε βρεθεί σε μηχανή, με την οποία διέφυγαν οι δράστες, την οποία όμως είχαν εγκαταλείψει.

Παράλληλα, προχώρησαν στην ταυτοποίηση ατόμων.

Ανάμεσά τους είναι έγκλειστος στις φυλακές αλλά και δύο πρόσωπα  που φέρονται να έφυγαν στο εξωτερικό και γι' αυτούς θα εκδοθούν σχετικά εντάλματα σύλληψης. Όλοι τους χαρακτηρίζονται ως «σκληροί» ποινικοί. Είναι γνώριμοι των Αρχών για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, προστασίες, ναρκωτικά και διακίνηση μεταναστών.

Τα παραπάνω συμβόλαια θανάτου, φέρονται να σχετίζονται με σκληρά κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, αν και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πρόκειται για έναν ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας, που φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να συνδέεται με λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Και αυτό γιατί τα βαριά ονόματα της νύχτας ξεκίνησαν -εκτός από  εκβιασμούς και προστασία να ασχολούνται και με άλλες παράνομες δραστηριότητες- με τα χρήματα που κατέληγαν στα ταμεία της ελληνικής  Μαφίας να ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης άλλωστε σημείωναν με νόημα πως μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες, είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου