Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ο Ρομά είχε ξαναχτυπήσει τον 4χρονο αλλά η εισαγγελία καθυστερούσε την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας


Το αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο τετράχρονος, ο οποίος διαμένει με την 29χρονη μητέρα του και τα αδέλφια του στον οικισμό Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων αρχικά μεταφέρθηκε αναίσθητος από την μητέρα του στο τοπικό Κέντρο Υγείας και από εκεί στο Θριάσιο, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί σε νοσοκομείο Παίδων, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του. 

Ο ανήλικος φέρει πολλαπλές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Από εχθές είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη.

Στο σπίτι της οικογένειας διαμένουν ακόμα τρία ανήλικα παιδιά, της 29χρονης, ηλικίας 8, 9 και 10 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, εκείνη προέρχεται από τη Λαμία και εκεί ζούσε μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, μέχρι που γνώρισε τον συγκεκριμένο άνδρα και «κλεφτήκανε», όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Πλέον ζουν στον καταυλισμό του Βλυχού, στο σπίτι του 23χρονου. Εκεί, όπως ανέφερε η γυναίκα, το τελευταίο μήνα ο 23χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον τετράχρονο αλλά και στην ίδια και μάλιστα πρόσφατα έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο ο 4χρονος από βίαιο ξυλοδαρμό.

Είχε ενημερωθεί σχετικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και μάλιστα εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την προστατευτική απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει. Τα υπόλοιπα αδερφάκια του 4χρονου, έχουν μεταφερθεί στο ίδιο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, για την προστατευτική τους φύλαξη, όσο διαρκούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου