Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων

 



Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε βόρεια, νότια προάστια και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά το διήμερο 23 και 24 Δεκεμβρίου, ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Άλιμο, Ηράκλειο και Παγκράτι.

Στο πλαίσιο της δράσης η οποία αναπτύχθηκε σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ελέχθησαν συνολικά -103- άτομα, ενώ σκοπός των δράσεων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Επιπλέον, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων υλοποιήθηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη έκνομων ενεργειών σε βάρος ανηλίκων, οι οποίοι τήρησαν το έθιμο των καλάντων στις περιοχές του Κολωνού και του Αγίου Παντελεήμονα, κατά την οποία ελέχθησαν συνολικά -29- άτομα.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου