Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Γεωργιάδης για δάνειο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Παρανομεί - Από πού προέρχονται τα χρήματα;

 


Σωστά το τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο Κασσελάκης πρέπει να μας πει πόθεν τα χρήματα, και πόσο καθαρά είναι.

Σφοδρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις αποκαλύψεις για το δάνειο που έδωσε  στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του κόμματος είναι σε άσχημη κατάσταση, άσκησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, θέτοντας ευθέως το ερώτημα «από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά;» και υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος «παρανομεί». Μάλιστα, με αφορμή τη διαρροή για το δάνειο από το ίδιο το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως «δείχνει το χάος που επικρατεί στο μυαλό τους. Δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργεί το κόμμα, ούτε τους νόμους που τους διέπουν, τα έχουν κάνει κουλουβάχατα».

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει τους νόμους του κράτους και τι ρόλο έχει. Από πού είναι τα λεφτά; Από την εταιρεία του; Από τον προσωπικό του λογαριασμό; Λέει ότι έχει χρήματα από τη ναυτιλία, για σκεφτείτε να είναι από offshore» είπε αρχικά, μιλώντας στο Action24.

Έθεσε δε τα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα: «Το δάνειο έχει φόρο, έχει πληρωθεί; Τι σύμβαση έχουν κάνει μεταξύ τους; Αν ο Κασσελάκης βάζει 200.000 ευρώ τον χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, σε τρία χρόνια αν τους δίνει από 200.000 το μήνα θα αγοράσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν θέλει να βοηθήσει τα δίνει ως δωρεά, εδώ τα έδωσε δάνειο».

Με αφορμή, μάλιστα, και το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι, το οποίο σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη έγινε για επαγγελματικούς λόγους, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί; Δεν μπορεί να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα εκ του νόμου. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Ο υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε στο ζήτημα με σαφήνεια λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παρανομεί» και πως «είναι υποχρεωμένος να δηλώνει πού βρήκε τα χρήματα αυτά». «Δεν μπορεί να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα. Εφόσον επέλεξε να μπει στην ενεργό πολιτική πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους που τη διέπουν. Μέχρι στιγμής συμπεριφέρεται σαν ιδιώτης» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου