Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Κυριαρχία Ν.Δ., τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με τεράστια διαφορά


 

Το κυβερνών κόμμα κερδίζει σχεδόν δύο μονάδες στην εκτίμηση ψήφου σε σχέση την μέτρηση που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ένα 41% στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη να μένουν πολύ πίσω μόλις στο 5%. 



Το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο, με κέρδη σχεδόν δύο μονάδων μέσα στον τελευταίο μήνα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθοδική του πορεία από το 15,2% στην εκτίμηση ψήφου τον Οκτώβριο, στο 12,7%. Η εταιρεία καταγράφει και νέα άνοδο του ΚΚΕ, που κέρδισε 1,3 μονάδες μέσα σε ένα μήνα «κλείνοντας» στις 1,2 μονάδες (από 5) την διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι δεύτερος, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δημοφιλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πολύ απελπιστικά χαμηλά, με λιγότερες αρνητικές γνώμες μόνον από τον Κυριάκο Βελόπουλο. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ποσοστό ρεκόρ αρνητικών γνωμών - φθάνουν στο 86% - ενώ η κυβέρνηση έχει θετικές γνώμες στο 39%. Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα δυναμώσει μετά την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, το 40% απαντά «το ΠΑΣΟΚ», παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς ανέφερε κατά την παρουσίαση ότι τα μεγαλύτερα κέρδη από τις διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει το ΚΚΕ. 

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου