Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Υπουργείο Ανάπτυξης: πρόστιμα συνολικού ύψους €10,3 εκατ. και περισσότεροι από 20.600 έλεγχοι, από την αρχή του 2023

 


Η προστασία των καταναλωτών και η συστηματική στήριξη των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την προσπάθεια  αντιμετώπισης των φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά που λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών.

  • Σε αυτό το πλαίσιο νέο πρόστιμο ύψους €1.000.000 επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην εταιρεία «JACOBS DOUWE EGBERTS GR. Ε.Π.Ε.»  για παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.
  • Σημειώνεται ότι μόνο τον Νοέμβριο η ΔΙΜΕΑ έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 1.250 ελέγχους και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί είναι περισσότερα από €5,5 εκατ. Από την αρχή του 2023 το Υπουργείο Ανάπτυξης – σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού – έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 20.600 ελέγχους και έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους €10,3 εκατ.

 “Η μάχη προς όφελος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κερδοσκοπεί αθέμιτα εις βάρος του Έλληνα πολίτη, ιδίως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην αγορά ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη  στην Ευρώπη που διαθέτει και εφαρμόζει νόμο κατά της αθέμιτης κερδοφορίας. Η διαρκής παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά εξασφαλίζει την τήρηση της νομιμότητας, τον υγιή ανταγωνισμό και  – όπως αποδεικνύεται στην πράξη – μειώνει τις τιμές στα ράφια” δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου